Skocz do zawartości

Na Babicach rozbił się szybowiec.

darek.3333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Babicach podczas lotu szkolnego rozbił się szybowiec Puchacz. Dwu kolegów - jeden sędziwy, doświadczony instruktor a drugi młody adept na początku swej drogi odeszli od nas bezpowrotnie. Cześć ich pamięci.

Opublikowano

O kurcze :shock: Niedaleko mojego miejsca pracy. Akurat dziś wziąłem wolne. :?

Straszna tragedia. Co jakiś czas się zdaża, że przyziemią szybowcami na okolicznych łakach, ale dawno nie było w Babicach tak tragicznego wypadku.

[*]

[*]

Opublikowano

w faktach mówili że jest straszenie duże zainteresowanie kursami na szybole a instruktorów brak. Niestety podkreślili że instruktor z tego feralnego lotu miał tylko lub aż 75 lat ... chyba trochę dużo jak czynnego na pilota instruktora.

Opublikowano

[*][*]...Słyszałem w wiadomościach, że od pasa w górę byli zmiażdżeni...nie mieli szans przeżyc...

ech....z nieba do nieba ... [*]

Świetnie to ująłeś... :(
Opublikowano

jakiś czas temu u nas chłopaki sie troche połamali na bocianie. tutaj nie mieli juz szans. szkoda tego młodego, jak i tego doświadczonego :(

Opublikowano

Ja wierzę , że na ziemi jesteśmy przejściowo a prawdziwe cumulusy czekają tam w niebie. Mimo wszystko tragedia... Tadzio miał 72 lata ale był bardzo poczciwym instruktorem. Potrafił długo i ze szczegółami opowiadać o swych lotach sprzed lat jak to robił np długi dolot przez Otwock do Gocławia (dawne lotnisko AW a teraz duże osiedle bloków z wielkiej płyty) na Musze STD. Teraz mieszkał na Gocławiu i często podrzucałem go do domu z lotniska. Będzie nam go brakowało. Trudno dywagować nad przyczynami wypadku - wracali z lotu na sytuacje niebezpieczne - przeciądnięcia, korkociągi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.