Stoko90 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Panowie więc tak sam wykonuję model ESA jest juz ukończony w 75% zdjecia za tydzień będą w galerii. I mam dwa pytania : -Gdzie w waszych aircombatach macie pochowane odbiorniki ?? -Jak macie połączone stery wysokości ( dzielone ) nie wiem zbytnio jak połaczyć jednym serwem dwa oddzielne stery wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Gdzie w waszych aircombatach macie pochowane odbiorniki ??Wytnij dziure w kadlubie i wsadz tam odbiornik - mala rada - wytnij wiekszy kawalek - po ulozeniu odbiornika - wklej kawalek epp aby odbiornik byl ciasno.-Jak macie połączone stery wysokości ( dzielone ) nie wiem zbytnio jak połaczyć jednym serwem dwa oddzielne stery wysokości.Polacz polowki steru wysokosci wklejajac kawalki wegla - tak jak w skrzydlo - 1 od gory - jeden od dolu - odleglosc od zawiasu ok 10mm. -byc moze bedziesz musial podciac troche wyciecie w sterze kierunku.Generalnie w esach - wycinaj - a jakby co - wlejaj ten kawalek z powrotem - edzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 W tym dziale jest watek o ki61 z duza ilością fotografii. Oglądałeś je? Odbiornik poza strefa zgniotu czyli gdzies w okolicach kabiny lub kr spływu skrzydła - oczywiscie w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoko90 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Panowie jeszcze jedno pytanie jak umocować serwo od steru kierunku ?? Zamontowane serwo do steru wysokości jest już zamontowane jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 1 wiesz co to jest esa ? coś tam chyba było że musi przypominać samolot z II wojny ..... a twój jaki ma przypominać ? ;] Zamontowane serwo do steru wysokości jest już zamontowane jak widać.hahahahaha czy mi się zdaje czy kadłub jest ze styropianu ? a ogólnie no to robi wrażenie !!! fajny profil ;] pozdrawiam i powodzenia XD ps czy chcesz nim startować w zawodach ? bez obrazy - po prostu jest to ciekawa konstrukcja ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoko90 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 O czym Ty piszesz pomaluje go tak że będzie przypominał jakiegoś dzika z II WŚ , nie ejstem nobem i wiem co to ESA Zwariowałes jakie zawody Ja zabijam czas poprostu. tak dokładnie to jest styropian o gęstosci 30 dość twardy , bez wyposażenia model leci jak rzutka Taka moja konstrukcja na próbę czy poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.