Marcin Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Mam problem z zainstalowaniem FCO2 na laptopie z Vistą. Sterowniki po zainstalowaniu, resecie PC nic nie zmieniają, a chciałem update firmware zrobić. Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 a prubowałeś uruchamiać z "ze zgodnoscią XP" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Problem w tym, że nie ma czego uruchamiać z trybem XP :/ Już opisuję problem: Jako administrator instaluję program ze stronki kamery, programik w którym niby są sterowniki oraz oprogramowanie do zrzucania filmów na dysk. Program po instalacji wymaga restartu PC, co robię. Po restarcie podczepiam kamerkę pod USB. Wyskakuje okno o poszukiwaniu sterowników. Kilka minut Vista mieli strone www Windows szukając driverów, po czym poddaje się i chce, żeby jej drivery podać. No ale ich nigdzie nie ma (przeszukanie calego dysku nic nie dalo). W efekcie kamerka nie jest poprawnie wykrywana. W sumie nie byłby to problem, filmy z kamerki zgram wyciągając bezpośrednio kartę, ale chciałem zrobić firmware update no i dupa Jutro albo pojutrze spróbuję na XP - powinno śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 pobierasz tego zipa http://www.flycamone2.com/download/driver_FCO2.zip rozpokowywujesz i jak Ci OS zapyta o sterowniki wkażesz mu ten katalog i gotowe. jak nie zadział to (prawy klawisz myszy) na mój komputer -> właściowsci -> sprzęt -> menager urządzeń -> jak coś będzie z wykrzyknikiem to odinstaluj i podepnij ponowie FCO powinno działac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Uruchomione: Sciagnałem i rozpakowalem plik Uruchomilem znajdujacy sie tam program Po jego instalacji odnalazlem go w folderze windows Dopiero tam byly pliki *.inf dla instalatora Z tym, ze zainstalowalo sie jako 'standard camera' a nie USB Camera Program do sciagania filmow dziala Teraz kwestia uaktualnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.