Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze internetu bezprzewodowego

ECO400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem do Netii maila i mi odpisali że jest poza zasięgiem ich nadajników.

Na mapie ery jestem w strefie EDGE a nie jak bym chciał HSDPA. Nawet nie planują jej nigdy tam dać (HSDPA).

iPlus też jest poza zasięgiem... muszę sprawdzić jeszcze Playa ale coś sie obawiam że też nie wypali :( Chyba pozostaje mi czekanie pół roku aż mi podłączą telefon i internet :cry:

Opublikowano

Cóż też ćwiczyłem ostro ostatnimi czasy ten temat, niestety, akurat tu gdzie mieszkam żadna sieć kom nie ma zasięgu do mobilnego internetu :roll:

Musiałem się przeprosić z TP i wziąć znowu telefon i neostradę łącznie to ok 110zł z czego sam abonament za telefon którego nigdy nie używam to 50zł :evil:

Poszedłem więc do TP i kazałem zawiesić linię telefoniczną, można to zrobić na czas do 12 miesięcy i kosztuje wtedy 22zł (zawsze w błoto ale już nie 50) potem miesiąc "normalnie" i znowu można zawiesić na rok, i tak do wygaśnięcia umowy :roll:

Mam nadzieję że do tego czasu coś się ruszy z zasięgiem mobilnego internetu.

Tak na marginesie to możesz zamówić samą neostradę bez telefonu, tyle że ... płacisz wtedy (jak oni to ładnie nazywają) opłatę za utrzymanie linii 33zł miesięcznie + oczywiście opłatę za internet.

Opublikowano

Play Online działa całkiem sympatycznie, szybkość w godzinach szczytu nie spada ponizej 500-600Kbp/s a za 50 zł można mieć juz 4GB bez podpisywania jakichkolwiek umów lub 2GB za 30 zł (dla porównania w iPlusie trzeba wydać 75 zł aby mieć 3GB + dodatkowo umowa) mieszkam 5km w lini prostej od BTS'a (nadajnika Playa WCDMA/HSDPA który wysyła sygnał). Na twoim miejscu jeżeli twój modem ma sciągniętego simlocka zakupił bym starter Play Online w cenie 19 zł i wypróbował internet. Jeżeli chodzi o mape zasięgu na stronach Play - od razu mowie, jest nie aktualna, najlepiej sprawdzić wchodząć na strone http://mapa.btsearch.pl , zaznaczyc po lewej stronie tylko ptaszek na UMTS, wpisać swoją miejscowość i sprawdzić czy w obrębie kilku km znajduje się Node B Playa.

Opublikowano

Dawid dowiedz się czy nie ma zasięgu Orange Freedom w technologii CDMA 450 , mam cos takiego od 2 dni i działa zupełnie przyzwoicie znacznie lepiej niz internet komórkowy.

Opublikowano

Attyla, freedom pro, to internet bezprzewodowy, ale stacjonarny. Ja natomiast zrozumialem, ze chodzi tutaj o internet mobilny, czyli w tym wypadku free optimum i premium (w tych taryfach jest cdma). Zreszta ten test, co wyzej dalem mowi juz wszystko. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Opublikowano

No to mam problem... Byłem dzisiaj w orange, plusie, playu i wszedzie mam zasięg EDGE :(

W internecie z ery denerwuje mnie ograniczenie transferu. Zreszrą każdy mobilny internet to ma... i powiedzcie mi dlaczego? bo nowsza i droższa technologia niż kabel :/ ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.