ECO400 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Napisałem do Netii maila i mi odpisali że jest poza zasięgiem ich nadajników. Na mapie ery jestem w strefie EDGE a nie jak bym chciał HSDPA. Nawet nie planują jej nigdy tam dać (HSDPA). iPlus też jest poza zasięgiem... muszę sprawdzić jeszcze Playa ale coś sie obawiam że też nie wypali Chyba pozostaje mi czekanie pół roku aż mi podłączą telefon i internet :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Orange ma jakąś usługe na 450 MHz CDMA czyli starej telefoni analogowej i poza dużymi miastami śmiga, ale to opinja nie moja tylko zasłyszana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 armand, dzięki za info. Sprawdze to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Cóż też ćwiczyłem ostro ostatnimi czasy ten temat, niestety, akurat tu gdzie mieszkam żadna sieć kom nie ma zasięgu do mobilnego internetu :roll: Musiałem się przeprosić z TP i wziąć znowu telefon i neostradę łącznie to ok 110zł z czego sam abonament za telefon którego nigdy nie używam to 50zł :evil: Poszedłem więc do TP i kazałem zawiesić linię telefoniczną, można to zrobić na czas do 12 miesięcy i kosztuje wtedy 22zł (zawsze w błoto ale już nie 50) potem miesiąc "normalnie" i znowu można zawiesić na rok, i tak do wygaśnięcia umowy :roll: Mam nadzieję że do tego czasu coś się ruszy z zasięgiem mobilnego internetu. Tak na marginesie to możesz zamówić samą neostradę bez telefonu, tyle że ... płacisz wtedy (jak oni to ładnie nazywają) opłatę za utrzymanie linii 33zł miesięcznie + oczywiście opłatę za internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Play Online działa całkiem sympatycznie, szybkość w godzinach szczytu nie spada ponizej 500-600Kbp/s a za 50 zł można mieć juz 4GB bez podpisywania jakichkolwiek umów lub 2GB za 30 zł (dla porównania w iPlusie trzeba wydać 75 zł aby mieć 3GB + dodatkowo umowa) mieszkam 5km w lini prostej od BTS'a (nadajnika Playa WCDMA/HSDPA który wysyła sygnał). Na twoim miejscu jeżeli twój modem ma sciągniętego simlocka zakupił bym starter Play Online w cenie 19 zł i wypróbował internet. Jeżeli chodzi o mape zasięgu na stronach Play - od razu mowie, jest nie aktualna, najlepiej sprawdzić wchodząć na strone http://mapa.btsearch.pl , zaznaczyc po lewej stronie tylko ptaszek na UMTS, wpisać swoją miejscowość i sprawdzić czy w obrębie kilku km znajduje się Node B Playa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Dzięki za info. A swoją drogą to piękną masz katane w avatorze. Katana- moje marzenie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Su27 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Armand: to nie jest stara telefonia analogowa. Technologia i pasmo jest samo, ale nadajniki i sposob przesylania danych calkiem nowy. Chociaz fakt faktem, to cdma, to duzy krok naprzod. Podylam link z testami: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=206084#206084 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Dawid dowiedz się czy nie ma zasięgu Orange Freedom w technologii CDMA 450 , mam cos takiego od 2 dni i działa zupełnie przyzwoicie znacznie lepiej niz internet komórkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 SU27 - bo mi się zapomniało dopisać słowa "pasma" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Su27 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Attyla, freedom pro, to internet bezprzewodowy, ale stacjonarny. Ja natomiast zrozumialem, ze chodzi tutaj o internet mobilny, czyli w tym wypadku free optimum i premium (w tych taryfach jest cdma). Zreszta ten test, co wyzej dalem mowi juz wszystko. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 No to mam problem... Byłem dzisiaj w orange, plusie, playu i wszedzie mam zasięg EDGE W internecie z ery denerwuje mnie ograniczenie transferu. Zreszrą każdy mobilny internet to ma... i powiedzcie mi dlaczego? bo nowsza i droższa technologia niż kabel :/ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.