pszczurkow Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Niestety kilka dni temu po pierwszym oblocie mojego Easy Cub`a skrzywiłem oś silnika. :cry: Zaraz po powrocie zabrałem się do wymiany i przez nie uwagę zerwałem chyba gwint na jednej z śrub trzymających oś. Żaden klucz ampułowy nie skutkuje, jedne się obracają w środku inne są za duże. Co robić, jak wyciągnąć tę maleńką śrubkę? :? Fotki do pomocy na pierwszej feralne miejsce z urwaną śrubą a na drugiej taka sama śruba wykręcona z przeciwnej strony.. pierwsza i druga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Co robić, jak wyciągnąć tę maleńką śrubkę? kupić porządny zestaw kluczy imbusowych ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczurkow Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Kluczy mam 4 komplety, problem w tym że śruba wyrobiona.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 hmm w marketach są takie specjalne "sprytne" wykrętaki do zerwanych śrub. o takie: może to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczurkow Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 hmm tylko czy będzie taki rozmiar :/ no nic jutro zapytam w Castoramie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Ewentualnie znajdż wkrętak płaski o szerokości takiej, żeby ciasno wszedł w otwór tego imbusa. Nawet żeby się w niego "wciął", delikatnie pobijany jakimś młoteczkiem, w miejsca przeciwległych wierzchołków sześciokąta. I delikatnie, z wyczuciem spróbuj go wykręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Niektóre silniczki mają wkręty mocujące wał zalane na gwintach żywicą. W tej sytuacji nie odkręcisz ich bez uprzedniego podgrzania miejscowo (okolicy śrubki), duzą lutownicą (np. 500 W). Przy tych wymiarach imbusa klucz zawsze zniszczy gniazdo łba. Próbuj odkręcać dopiero po podgrzaniu. Odkręcałem juz takie srubki i wiem, że po podgrzaniu jest to wykonalne. Nie dasz rady przewiercić tego wkręta wiertłem. Za twardy. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.