Fenomen Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam. Czy ktoś może orientuje się czy E-SKY EK2-0905A-2 działać będzie w Realflight G4? I czy można poruszać sterami w każda stronę czy tylko np. Lewy (góra/dól) a prawy (lewo/prawo)?? Jest mi to pilnie potrzebne i proszę nie pisać, że było bo szukałem nie minute nie dwie tylko trochę więcej i nie znalazłem więc prosiłbym życzliwych forumowiczów o możliwie jak najbardziej rzetelnej odpowiedzi Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 To jest zwykły Joystick 3 osiowy z przepustnicą. Tylko formę ma taką jak aparatura 0404. Jeśli twoj komputer go wykrywa, to i w Realu powinien działać zupełnie normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenomen Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 I co to oznacza?;> Steruje się jak normalną aparaturą czy tak jak mówie prawo lewo góra dół. Nie dziwcie się, że tego nie wiem, bo nigdy się tym nie interesowałem. Wybaczcie Czy równie dobrze mogę sobie podłączyć pada z analogami skalibrować i uczyć się latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 3 osie i przepustnica są po prostu przypisane do drążków. Lewa strona: G-D - przepustnica. L-P - Ster Kierunku (obrót w koło osi). W zwykłym Joy-u oś Z. Prawa: G-D - ster wysokości (pochylenie dziobu) Oś Y. L-P - Lotki (przechyła na boki) - Oś X. Jedyna różnica to inaczej rozwiązane mechanicznie sterowanie osiami. Równie dobrze możesz użyć zwykłego Joysticka. Swoją drogą, taniej ci wyjdzie zakup aparatury 0404 i kabla, niż tego E-skyowskiego joysticka. :wink: Na Padzie możesz zawsze spróbować. Ale lepiej użyć aparatury, bo wtedy uczysz się jej obsługi. Samo kierowanie samolocikiem na ekranie jest proste. Chodzi o wyrobienie odruchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Czy równie dobrze mogę sobie podłączyć pada z analogami skalibrować i uczyć się latać? Testowałem to jakiś czas temu. Niestety kiepsko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenomen Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Kiepsko, czyli co jest nie tak? Znajomy ćwiczy na padzie i mówi, że działa dobrze. Nie widziałem jak to u niego wygląda. Kiepsko tzn. co? źle się steruje? nic to nie daje w nauce? trudności z kalibracją? No już nie uwierzę w to, że jest gorzej niż na samej klawiaturze. Apke za większą sumę kupie prawdopodobnie w grudniu (z możliwością podłączenia pod komputer) Ale na razie mam model i chce wykonać pierwszy lot. Czy treningi z padem na symulatorze coś mi dadzą? Jak czytałem tutaj na forum kolega trenował w FMS na klawiaturze i mówi, że to czyni cuda. Znajomy lata w real flight na padzie i mówi, że lata mu się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 1. Latanie na symulatorze nawet powiedzmy FMS - pomaga wyrobic nawyki - machanie dragami bez patrzenia i zastanawiania sie, ktory co robi. 2. Czy pad czy normalne radyjko - male znaczenie - drazki dzialaja podobnie - wiec lepszy taki trening niz zaden. 3. RF przychodzi z "radiem" wiec kombinowanie z padami i radiami najczesciej oznacza pirata - tu pomocy z piratem nie otrzymasz - jedyne co to ostrzezenie za kilka punktow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Mnie osobiście wnerwiało trzymanie gazu w pozycji zamknietej. Pad ma sprężynki na wszystkich gałach więc gaz wraca do neutrum czyli połowa gazu w modelu (mniej więcej). No i brak mozliwości ustawiania sobie gazu w stałym położeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenomen Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 3. RF przychodzi z "radiem" wiec kombinowanie z padami i radiami najczesciej oznacza pirata - tu pomocy z piratem nie otrzymasz - jedyne co to ostrzezenie za kilka punktow. Dobrze wiedzieć. Jest jakiś darmowy symulator w którym będzie działać pad? Bo w RF demo to tylko klawiatura no i modele a raczej ich można powiedzieć, że brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 FMS - na poczatek wystarczy. Przejrzyj istniejace watki - bylo cos jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenomen Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Coś znalazłem ale widzę, że FMS wśród darmowych jest najlepszy, niestety nie mogę się uporać z szukaniem modelu jakiegoś motoszybowca właśnie do FMS Jak ktoś ma tak obszerną wiedzę i wie albo ma tak owy model to będę wdzięczny za wskazanie. Coś podobnego do Sky Lady II EDIT: Latam w FMS na padzie i muszę powiedzieć, że nawyki jeśli chodzi wam o np. lot w swoim kierunku i sterowanie w zamierzoną stronę jak najbardziej można się nauczyć. Skalibrowałem pada tak jak na apce i wydaję mi się, że sposób sterowania jest bardzo zbliżony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Jest Easy Glider multiplexa do FMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenomen Opublikowano 2 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Już znalazłem. Jeśli ktoś tu zajrzy i komuś się przyda to wklejam link. http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau/upload/d_software/m_easyglider_e.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.