Andrey Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 witam, zakupiłem ostatnio model trenerka Thunder Tiger Trainer 40, będzie to moja pierwsza spalina więc jestem solidnie naładowany energią do złożenia tego sprzętu i pierwszych prób na wolnym powietrzu... Jestem początkującym modelarzem więc napewno będzie dużo zabawy i problemów po drodze... chciałbym dowiedzieć sie czy mieliście jakieś doświadczenia z tym modelem i jakie są wasze wrażenia... do modelu zakupiłem osprzęt: silnik standard - Os Mac 46 LA - mam nadzieję że uda mi się go kiedykolwiek odpalić (reg) serwa Tower Pro SG-5010 ponieważ to pierwszy poważny model zakupiłem aparature Sanwa vg 6000 wraz z odbiornikiem i zamierzam go zastosować w trenerku... czy możecie polecić mi jaki pakiet zastosować do odbiornika bo trochę nie ufam koszyczkowi fabrycznemu... pozdrawiam Andrzej
Gość Anonymous Opublikowano 3 Września 2009 Opublikowano 3 Września 2009 Jeśli chodzi o pakiet, to ja jestem kilkanaście dni temu stałem przed wyborem i za namową doświadczonego modelarza Sławka zakupiłem pakiet Sanyo 2700 4,8V. Ogólnie, z tego co zauważyłem, to nie tylko Sławek, ale i inni modelarze nie polecają pakietów X-Cell. Powodzenia w budowie i oblocie. Na taką okazję jak oblot dobrze jest zabrać ze sobą bardziej doświadczonych od siebie, zwłaszcza jeśli jest to pierwszy model, którym będziesz sterować.
Andrey Opublikowano 3 Września 2009 Autor Opublikowano 3 Września 2009 myśle że ten pakiet będzie odpowiedni, a co do oblotu to jeszcze troche napewno minie poniewaz szukam narazie jakiegos modelu z EPP żeby przypomnieć sobie wszystkie podstawy a potem zabiorę sie za rozbijanie trenerka...
karlem Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Na taką okazję jak oblot dobrze jest zabrać ze sobą bardziej doświadczonych...Tym bardziej, że paru ludzi szwenda się po lotnisku http://www.rcpabianice.strefa.pl/ Nie wspomnę o Erwinie, to ta tajwańska podróba pandy - u mnie od 8 lat :wink:
Andrey Opublikowano 4 Września 2009 Autor Opublikowano 4 Września 2009 Z pewnością poproszę któregoś z bardziej doświadczonych kolegów, wiem ze w Pabianicach jest strefa i napewno się tam udam, mieszkam koło wielkiego pola gdzie kiedyś urzedowal miejscowy aeroklub wiec pierwsze kroki będę u siebie próbował stawiać... Porady i wsparcie kolegów z doświadczeniem będzie nieodzowne aby wszystko wyszło jak należy... kupiłem Tigera bo mam nadzieje ze na pierwszy model spal. bedzie ok...
mikon Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Cześć, Poczytaj o Tiger Trainerze w wątku w którym ostatnio pisałem: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19567&start=0 i sprawdź przede wszystkim czy właściwy jest kąt zaklinowania skrzydła w Twoim egzemplarzu. Szczerze mówiąc, jest to chyba jeden z gorszych trenerków (jeżeli chodzi o jakość wykonania), którego jedyną zaletą jest ładny wygląd (zwłaszcza na zdjęciu).. Pozdr., Michał
mario70 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Hejka! Dziwią mnie opisy o złej jakości wykonania. Sam jestem posiadaczem tego modelu i uważam, że jest wykonany bardzo przyzwoicie. Do swojego włożyłem OS-a 46LA. Jedyna rzecz, którą musiałem zmienić to kółka na większe (nasze lotnisko nie jest polem golfowym i zdarzył mi się cyrkiel, ładnie uwieczniony przez kolegów tutaj . A kolekcję zdjęć modelu można obejrzeć w tym miejscu link do zdjęć .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.