bubu2 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Bo na pełnym gazie spadek napiecia na słabym pakiecie osiągał próg odciecia przez regulator. To może być troche słabsza jedna cela (pisałeś o tym, dająca w efekcie niższe sumaryczne napięcie pakietu), słabnąca z każdym ładowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 bubu2, A może ty masz rację? Z moim silnikiem jest podobnie ponieważ przy pierwszych kilku próbach nie było tych problemów. One chyba się zaczęły u mnie w momencie kiedy po ładowaniu zaczęło spadać napięcie pakietu. Tyle że ja mam Ni-Cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Zalozylem mniejsze smiglo i jest OK, nie odnotowalem podobnych objawow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Aha czyli jednak pakiet nie dawał rady. A ja kurczę nietety nie mogę założyć śmigła innego niż składanego z Eg ponieważ w tej przekładni ośka na śmigło ma 3,5 mm i żadna piasta pewnie nie bedzie pasować. A chociarz może piasta 4mm (prop saver) ma otwór na śmigło 4mm i tam chyba dokreca sie ją śrubkami do wału. Jak myslice będzie mogła ona pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.