bubu2 Opublikowano 6 Września 2009 Opublikowano 6 Września 2009 Bo na pełnym gazie spadek napiecia na słabym pakiecie osiągał próg odciecia przez regulator. To może być troche słabsza jedna cela (pisałeś o tym, dająca w efekcie niższe sumaryczne napięcie pakietu), słabnąca z każdym ładowaniem.
ppompka Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 bubu2, A może ty masz rację? Z moim silnikiem jest podobnie ponieważ przy pierwszych kilku próbach nie było tych problemów. One chyba się zaczęły u mnie w momencie kiedy po ładowaniu zaczęło spadać napięcie pakietu. Tyle że ja mam Ni-Cd.
ToMarkov Opublikowano 7 Września 2009 Autor Opublikowano 7 Września 2009 Zalozylem mniejsze smiglo i jest OK, nie odnotowalem podobnych objawow.
ppompka Opublikowano 7 Września 2009 Opublikowano 7 Września 2009 Aha czyli jednak pakiet nie dawał rady. A ja kurczę nietety nie mogę założyć śmigła innego niż składanego z Eg ponieważ w tej przekładni ośka na śmigło ma 3,5 mm i żadna piasta pewnie nie bedzie pasować. A chociarz może piasta 4mm (prop saver) ma otwór na śmigło 4mm i tam chyba dokreca sie ją śrubkami do wału. Jak myslice będzie mogła ona pasować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.