zuczki Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Witam serdecznie po nieudanym oblocie rwd-5 zdecydowalem kupic jakiś samolot na juz bym mogl latac zanim odbuduje nowe rwd-5.Posiadam silnik E-max 2822,regulator hobbyking,pakiet 2200 3cele,2 serwa 9gram,nadajnik i odbiornik Dyman 4 kanalowy.Mam pytanko jaki samolot polecacie?Napewno jakiś stabilny i w miare tani.Jestem poczatkujacym modelarzem po paru nieudanych lotam rwd-5 :oops: .Z góry wielkie dziękuje pozdrawiam :wink:
buwi777 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Może nieśmiertelnego EasyGlidera ( Pro ) ?? Dokupisz 2 serwa, Y-kabel do lotek i jakoś się naumiesz latać :roll:
MiQ27 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Ile to jest "tani" i czego oczekujesz ? Graupner Junior S kosztuje około 450zł i da się go poskładać i oblatać jedną ręką, jak dowiódł nasz forumowy kolega (full respekt, nawiasem mówiąc). http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8697
zuczki Opublikowano 8 Września 2009 Autor Opublikowano 8 Września 2009 No taki Graupner Junior S bylby supcio ale na dana chwile nie dam rady .Coś z niższej pulki?Albo cos do budowy latwiejszego w sterowaniu od rwd-5 :wink:
ToMarkov Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 zuczki, ja zaczalem od RWD, zrobilem pierw bez lotek... teraz bede skladal skrzydlo z lotkami. Pierwszy lot byl kretem, ale udalo mi sie poprawic troszke model i jakos szlifuje latanie tym wlasnie depronikiem, oczywiscie jak nie wieje. Wszystko dzieki temu forum. Poznalem dopiero jednego modelarza z moich okolic, ale nie udalo nam sie jeszcze wspolnie polatac.
zuczki Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 Ja zawalilem sobie rwd5 podczas 2giego lotu poniewaz nie zauważyłem ze mam juz na granicy rozladowany pakiet z nadajnika :oops: trzy gleby i już to nie ten samolot co za pierwszym razem.troszke go wyremontowałem ale juz nie latał rzucało nim na każde strony :roll: nie umiałem go opanować w powietrzu i teraz mam cały do remontu
Eryk Potocki Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Jak z niżej pułki to Foxsa gotowy do lotu to koszt około 300zł może mniej
madrian Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Ja zawalilem sobie rwd5 podczas 2giego lotu poniewaz nie zauważyłem ze mam juz na granicy rozladowany pakiet z nadajnika :oops: trzy gleby i już to nie ten samolot co za pierwszym razem.troszke go wyremontowałem ale juz nie latał rzucało nim na każde strony :roll: nie umiałem go opanować w powietrzu i teraz mam cały do remontu W takiej sytuacji, pozostaje zbudować drugi model i przenieść wyposażenie. Szkoda łatać piankę, dokładać kolejne gramy kleju, jak i tak będziekrzywy i łamliwy.
zuczki Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 I tak zrobie nowy kadłub tylko musze sie rozgladnać za nową aparatura i odbiornikiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.