Skocz do zawartości

Jaki model??

zuczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie po nieudanym oblocie rwd-5 zdecydowalem kupic jakiś samolot na juz bym mogl latac zanim odbuduje nowe rwd-5.Posiadam silnik E-max 2822,regulator hobbyking,pakiet 2200 3cele,2 serwa 9gram,nadajnik i odbiornik Dyman 4 kanalowy.Mam pytanko jaki samolot polecacie?Napewno jakiś stabilny i w miare tani.Jestem poczatkujacym modelarzem po paru nieudanych lotam rwd-5 :oops: .Z góry wielkie dziękuje pozdrawiam :wink:

Opublikowano

No taki Graupner Junior S bylby supcio ale na dana chwile nie dam rady :( .Coś z niższej pulki?Albo cos do budowy latwiejszego w sterowaniu od rwd-5 :wink:

Opublikowano
zuczki, ja zaczalem od RWD, zrobilem pierw bez lotek... teraz bede skladal skrzydlo z lotkami. Pierwszy lot byl kretem, ale udalo mi sie poprawic troszke model i jakos szlifuje latanie tym wlasnie depronikiem, oczywiscie jak nie wieje. Wszystko dzieki temu forum. Poznalem dopiero jednego modelarza z moich okolic, ale nie udalo nam sie jeszcze wspolnie polatac.
Opublikowano

Ja zawalilem sobie rwd5 podczas 2giego lotu poniewaz nie zauważyłem ze mam juz na granicy rozladowany pakiet z nadajnika :oops: trzy gleby i już to nie ten samolot co za pierwszym razem.troszke go wyremontowałem ale juz nie latał rzucało nim na każde strony :roll: nie umiałem go opanować w powietrzu i teraz mam cały do remontu :(

Opublikowano

Ja zawalilem sobie rwd5 podczas 2giego lotu poniewaz nie zauważyłem ze mam juz na granicy rozladowany pakiet z nadajnika :oops: trzy gleby i już to nie ten samolot co za pierwszym razem.troszke go wyremontowałem ale juz nie latał rzucało nim na każde strony :roll: nie umiałem go opanować w powietrzu i teraz mam cały do remontu :(

W takiej sytuacji, pozostaje zbudować drugi model i przenieść wyposażenie. Szkoda łatać piankę, dokładać kolejne gramy kleju, jak i tak będziekrzywy i łamliwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.