Patryk Sokol Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam! Czy ktoś oblatał ten model? Bo ja tak i to był jeden z największych zawodów odkąd zajmuje się modelarstwem :-( . Jakie są Wasze wrażenia po oblocie? Jak macie ustawiony model?
modelpiotrek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Cześć Patryk!!! Opisz cos wiecej z latania tym modelem sam przymierzałem się do kupna tego modelu pozdrawiam Piotrek Szymański
Patryk Sokol Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Cześć Patryk!!!Opisz cos wiecej z latania tym modelem sam przymierzałem się do kupna tego modelu pozdrawiam Piotrek Szymański Poczytaj tutaj: http://www.alexrc.com/v-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=7741 Ogólnie mój entuzjazm związany z tym modelem to była krzywa opadająca w kwadracie w stosunku do czasu jego posiadania . Osobiście go nie polecam. Jedyne w czym się sprawdził się tak jak powinien to pochwalenie się koleżance :wink:
motyl Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Mamm nadzieje ż emój ELIXIR taki nie będzie bo ładny jest ale jak go składam to zaczyna wychodzić szydło z worka
mariaczi__21 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Czesc. Dzisiaj latalem swoim F3 mini i podjechal na lotnisko modelarz z modelem Discus. Model prtawie jak Twoj Patryk, ale nie do konca. Byl to taki sam zesataw, tylko zelektryfikowany i mial dorobione kolko podwozia. Szkoda ze nie mialem kamerki to bym nagral loty. Ogolnie mowiac model zrobil na mnie pozytywne wrazenie. W locie szybowcowym ladnie sie trzymal, a najlepiej wygladaly pracujace skrzydla (pieknie giely sie w U przy ostrym koszeniu - podejscie tak jak do ladowania i do gory). Widac ze ten model lubi predkosc, ale ladnie trzyma sie powietrza. Szkoda ze byl juz wieczor i cisza, bo ciekawy bylem jak by sie sprawowal w termice (a wczesniej ladnie nosilo co stwierdzilem w swoich lotach). Jezeli chodzi o wytrzymalosc to tez model wypadl elegancko. Mial kilka 'mocniejszych' ladowan i tylko kabinka odpadala. Nie bylo zadnych odpryskow zelkotu czy cos (moze kolko zrobilo swoje). Czytajac twoj opis i patrzac na dzisiejsze loty mam mieszane uczucia. Moze Twoj robil chinczyk po nocnej zmianie
Gość Anonymous Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 I teraz mam zgryz bo mialem ochotę na ten model i nie wiem co zrobić... Chyba kupie i dorobie amortyzowane podwozie... Byłoby to dla mnie urozmaicenie od miniówek... Co o tym myślicie?
Gość Anonymous Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 A mógłby ktoś polecić jakiś szybowiec podobych gabarytów i ceny?
Patryk Sokol Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2007 A mógłby ktoś polecić jakiś szybowiec podobych gabarytów i ceny? Problem polega na tym, ze nie :-( Ot stara prawda pt: ,,Za jakość się płaci"
kamil_rc Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Moze Ci cena nie spasuje ale polecam Jantara 2,4m z modelpartner.
Andrzej Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Tak mi się wydaje że za jakością idzie cenna choć nie zawsze . Wiekszość z ludzi ktoży by chcieli kupić model dobry i tani musza zapomnieć o takim połączeniu a napewno nie w makietach szybowców od 3 m rozpiętości . Tak to jest na swiecie że gdzier się robi coś masowo to spada jakość .Czas poświecony temu modelowi aby go wyprodukowac jest tak mały że nie ma mowy o dokładności itp. Ja tam wole uzbierać na model 1800 zł i wiem co mam a za 300 zł to moge sobie depron skleić w domu tyle że nie latma planktonem modelarskim. Wiem ze nie każdego stać na spore wydatki na prawdziwe modele makiet Polskich szybowców jak Bocian/Swift/SZD59 acro/Puchacz /itp ale ..... taka jest cena za dobry model i trzeba sie z tym pogodzić a to e ona jest nieadekwatna do naszych zarobków to inny problem.
zdzisiek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja także posiadam ten model ale przerobiony na wersję moto. Trochę się dziwię tym opiniom ale ja mam naprawdę dobrą o nim opinię. Kwestia tylko regulacji modelu i poznania jego możliwości lotnych. Aha, model potrzebuje chociaż minimum wiatru. Opinię o tym modelu zamieściłem na tej stronie: http://modelflyrc.com.pl/product_reviews_info.php?products_id=509&reviews_id=8
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.