robraf Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 chcialbym porobic proby jak lata taki model i chcialbym zrobic silnik do niego tanim kosztem... lopatki daloby sie skombinowac, mechanizm wzięty od ogona od belta ( mam 2 wiec jest dobrze) snapy kulowe, zamiast ośki - rurka a w środku pręcik... jak zrobie to się pochwale... zobaczymy jak bedzie działac ma to byc napęd do halowki ma ktos jakies sugestie? jakie są zasady sterowania modelem lecąc na wstecznym bo na RF G3,5 średnio mi to idzie... p.s. gdzie moge znaleźć model do 4d taki z silnikiem i smiglem wewnątrz? bo w google wpisując 4d rc models nie znajduje planow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 plany dowolne ... problem jest niska wydajnosc takiego smigła więć ultra lekki modelik . Jakis duży depron .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 depron, depron model halowy tylko chodzi mi o dobre plany modelu z silnikiem wewnątrz jego... model wazylby jakies 150-170g a czesci do mechanizmu skoku mam oprócz rurki 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 zastosuj 2 mm pret weglowy osie silnikow axi sa z otworem 2 mm . Ja tak mam . Moze w zinie cus takiego wystrugam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 tylko to ma byc niskobudzetowy model czyli bez axi:D chce wszystko wykonac samemu mechanizm zmiany skoku od helikoptera czyli bedzie jak w heliku a zamiast ośki będzie rurka 3mm i pręcik 1,5mm w środku lopatki skombinuje z jakiegos tworzywa... teraz chodzi mi o plany modelu znalazlem fajny- Ewolution 4d ale nie moge znaleźć planow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoyo Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 moze mechanizm zrobisz a jak zaplanujesz jego sterowanie?? kup taki >> http://unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=63&curPage=25&v=&sortlist= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Morback 4D - plany są na RCGroups. Powinien ci przypasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 nie chce kupowac, tylko zrobic sterowanie jak w smiglowcu z tym ze u mnie bedzie za pomocą pręcika i serwa... jak bede mial rurke mosiezna to to zrobie i dam fotki... dzięki za plany, dokladnie o to mi chodzilo... tylko teraz ...gdzie dac elektronike zeby to bylo jakos wywazone... kiedys robilem mrbacka ale f3p czyli normalna halowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 no to chyba w koncu uruchomie ten moj komplet EVP tyle ze nie mam koncepcji na model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 no to moze ten morback? albo przerobic jakos inny np clika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wyważenie bardzo prosto - zamontuj silnik z całym tym złomkiem, z reglem i pakietem z przodu, a serwa pchaj w tył ile wlezie... Zresztą - są zdjęcia gotowych modeli, więc podejrzyj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 ale silnik nie bedzie z przodu tylko wewnątrz , juz pisalem... poprostu smiglo bedzie sie krecic wewnatrz modelu a nie na poczatku, wiec chyba wszystko oprucz silnika i serw pojdzie na sam dziób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wiem ze w środku ;] Miałem na myśli że silnik, regiel i pakiet przed śmigłem, a serwa w ogon dla wyważenia. Przedłuzki do serw (albo regla) zawsze mozna puścić dookoła śmigła. Kabli od prądu już raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 heh, fakt zobacze jak to wyjdzie ale model bede budowal dopiero po testach napedu albo tuz przed lotami na hali czyli na zime a o samym napedzie wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 niedlugo bede testowal to przyszedl mi laminat 1,6mm na czolo mechanizmu rurke tez juz mam juz wlasciwie ośka wymieniona na rurke mosiezna :twisted: 8) lopatki zalaminowane... jeśli zda egzamin to pomierze prądy porobie fotki i wypowiem sie na forum.... cóż trzeba isc konczyc co sie zaczelo (o extrze też mówie) oto foty już sprawdzilem i dizala jak należy jeszcze tylko powycinam i wywaze lopatki Edit: uruchomiłem silnik i stwierdzilem ze samolot polecieć poleci, ale śmiglo ma małą sprawność ... mechanizm działa wyśmienicie ale zeby zrobić zawis trzeba albo wiekszego wychyłu albo wiekszego śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 mam taki naped AXI czy ktos mogłby podesłać jakieś plany takiego modelu 4 D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam. Może Morback 4d http://www.modelisme.com/forum/aero-indoor/67438-le-morback-4d-futur-plan.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Marek_Spy, mógłbyś podać link do tego silnika ?? wchodzę na tą stronkę, ale nie mogę ściągnąć tych planów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 http://pierrickfly.free.fr/avion/Morback4D/Morback%204D.dxf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Marek_Spy, mógłbyś podać link do tego silnika ?? to komplet AXI http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1883 smiglo http://www.modelmotors.cz/index.php?page=101 Lezy i czeka na modelik . Nawet ciekawy jestem jak to lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.