ppompka Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Mam pytanie czy żywiaca Epidian 52 lub 52 mocno śmiedzi. Czy aż tak że w domu jest cięzko jest jej używać? Jak jest jeszcze żywica która nie śmierdzi zbyt mocno, nie jest zbyt droga, i nie trzeba jej wygrzewać czyli mozna utwardzać w temp. pokojowej. Dodam jeszcze że dla mnie soudal 66A nie śmierdzi zbyt mocno. Proszę o szybką odpowiedź bo jutro będe mógł kupić pewnie jakąś żywicę bo będę w Białymstoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Epidian 52 jak i 53 śmierdzi dość mocno u mnie przy otwartym oknie przez cały dzień unosił się jego zapach i od tamtej pory używam żywic L285 są praktycznie bez zapachowe i nie trzeba ich wygrzewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 To chyba będę musiał zamówić tą żywicę. Skarbonka lżejsza się zrobi ale trudno. A czy kupie może tą żywicę poza havlem. Oraz jak długo trzeba czekać na realizacje zamówienia w havlu bo na balsę podobno trzeba czekać min. 3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 modelmaking rozprowadza tę żywicą w niedużych ilościach (100, 200g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 I kosztuje to wtedy 2x wiecej niż w Havlu... Przesyłka w Havlu to tylko 16,50 kurierem. Dołożysz sobie jeszcze taniej tkaniny i będziesz bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Przesyłka w Havlu to tylko 16,50 kurieremciekawe, że ilekroć coś kupowaliśmy to przesyłka wychodziła ponad 30 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 meteor napisał/a: Przesyłka w Havlu to tylko 16,50 kurierem ciekawe, że ilekroć coś kupowaliśmy to przesyłka wychodziła ponad 30 zł Zależy od wielkości paczki i od tego, czy płatność pobraniem czy przedpłata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Znalazłem tanią zywicę L285 z utwardzaczem w komplecie 100g żywicy i 40 utwardzacza za 17zł Jest w OL-PENIE http://www.modelarski.com/produkt-Array,1822.html Jest tam jeszcze dosyć tania tkanina, bo 2m/2 tkaniny 110g/m2 kosztuje 15,40 zł http://www.modelarski.com/produkt-Array,5641.html Całkiem fajny sklep ten ol-pen no i przesyłka w ludzkiej cenie. Pewnie za jakiś czas dowiem się doświadczalnie co i jak z tym sklepem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ciekawe, że ilekroć coś kupowaliśmy to przesyłka wychodziła ponad 30 zł Zależy od wielkości paczki i od tego, czy płatność pobraniem czy przedpłata.Dokładnie, ja zawsze prosze o fakture i numer konta. Wysyłają po przedpłacie i wysyłka 16,50 niezależnie od wielkości paczki. Ostatnio brałem kilka kg żywicy i kilka kg tkaniny i też płaciłem 16,50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.