DarekRG Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Może ktoś z muzeum kupi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Rozmawiałem z tym gościem od Dużych Profesjonalnych Śmigłowców To poprostu najzwyklejszy handlarz nie majacy pojęcia o modelarstwie .Żeby nie próbował dyskutować wysłałem mu link do ''zabawek" dla większych chłopców w prawdziwym sklepie modelarskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 I co zatkało go jak zobaczył prawdziwe zabawki w prawdziwej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 dokładnie, bo sie nie odezwał więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 hehehe ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ciekawe czy po tej rozmowie zmieni opisy swoich produktów już nie będzie pisało "Wyczynowo-Treningowy" a "Zabawka dla 5-latka" 8) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 "Zabawka dla 5-latka" 8) :mrgreen:Bez przesady. 5-latki się czymś takim nie mogą bawić, i nawet by nie umiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 A poza tym na opakowaniu np. Lamy V4 jest napisane "+14"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja będe koledze kupował tego Oriole(ten wyczynowy model niby)Odrazu powiedziałem mu że to zabawka,ale polatać to polata.Nie ma on pieniędzy na jakieś nemo easy star czy coś.Ja zresztą 2 lata temu też zaczynałem od 2 kanałwej zabawki(syma podajże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 No to Łukasz pomagasz koledze wyrzucić pieniądze. Ja na jego miejscu kupiłbym jakiś szybowiec 2 kanałowy za te pieniądze i nauczył sie latać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Gdybyś miał ochotę i chęci to wyciął byś koledze modelik z dederonu i nauczył go latać. Nawet Wicherka 15ke, czy coś podobnego. Koszt groszowy oprócz aparaturki i odbiornika. Można zmieścić się bez problemu w 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 w 100 zl sie zmieszcze? Robie akurat Rwd-dziaka.tylko problem to aparatura...hmm zobacze jeszcze.Ale on mi mówił że nie wymaga modelu tylko chce sobie polatać,a dlatego oriole bo jest sporo części wymiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 nie wymaga modelu tylko chce sobie polatać,a dlatego oriole bo jest sporo części wymiennych To będzie te części wymieniał a nie latał, niech kupi wyposażenie a ty użyczaj mu aparatury zanim kupi sobie swoją, jak mu się znudzi to przynajmniej weźmie jakąś kasę za sprzęt a nie zrobi ognisko na którym nawet kiełbaski nie upiecze XD Ja tak zacząłem z kuzynem, jemu się znudziło i jego sprzęt został u mnie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 No tak było by najlepiej bo zakup aparatury z odbiornikiem to spory wydatek a na poczatek można iść po kosztach np kupić dzwonek towerpro, do tego rygiel za 40-50zł, 4 serwa 9gramowe i pakiet lipola. Depron kupić w sklepie typu Komfort lub podobnym gdzie są panele. Z reszta pakiet też można użyczyć Ewentualnie pozyczyc wyposazenie prócz serw umawiając się że ewentualne straty w sprzęcie pokryje kadet jak się dobrze znacie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jeżeli chodzi o osprzęt to dobrze jest przekopać ebayowskie aukcje naszych chińskich przyjaciół. Ostatnio dopadłem silnik z reglem 30A + galanteria z 23$ z transportem. To samo tyczy się serw i pakietów. Można też odwiedzić HobbyKing (bardzo dobre ceny) lub DealExtreme.com (ceny nieco wyższe ale transport za free). Co do aparatur to ostatnio na Alledrogo pojawiło się sporo Graupnerów serii MC. To bardzo porządne radia tyle że niewdzięczne w obsłudze ze względu na dość skromne wyświetlacze. Posiadają wszystkie niezbędne miksery i ustawienia a można czasem chwycić takiego poniżej stu złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 ja miałem MC-16/20 i sprzedałem za 450zł. Jak znajdziesz MC-12 albo MC-10 za około 150zł to już duża okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Swojego MC-12 kupiłem za 120zł i za niecałą stówę MC-14 z urwanym gniazdem anteny (poza tym sprawny). MC-16 i wyżej rzeczywiście idą w cenę ale to już mercedesy. Z resztą między Bogiem a prawdą jako początkujący pilot nie wykorzystuję nawet połowy funkcji swojej dwunastki więc i nic wyżej nie szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 http://www.allegro.pl/item1029574078_p_51d_mustang_art_tech_fm_licytacja_od_1_zl.html Jestem pod wrażeniem, nawet filmik obejrzałem... Szczególnie ujęło mnie to: "W pełni trójwymiarowy lot 3D to dla tej maszyny pestka." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Przy sprzedażny dobry bajer to połowa sukcesu. Klient kupi wszytko pod warunkiem że uwierzy że jest to nie wiadomo co i bez tego nie potrafi się obejść, a jak do tego dołożymy niepowtarzalną okazje to na pewno ktoś się da złowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Widzisz Karolu i tak robią ludzi w bambuko a takich jest pewnie mnóstwo i jak trudno by było wejść w temat modelarstwa gdyby nie forum i sztab doświadczonych modelarzy na których rady można liczyć ,ja należę do początkujących i chętnie korzystam z rad osób doświadczonych w temacie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.