angorek Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Witam! Ma może ktoś więcej informacji o tym samolocie jakieś plany. i Tak z ciekawości gdzie to ma silnik bo za małe na silniki tunelowe. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 :google: Przecież ten samolot ma chyba 4 x podwójne turbiny... Ja czegoś takiego w RC nie widziałem, bo raczej byłoby to trudne... chyba, że na szczotkach i duży, ale łatwto też nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Jak to gdzie ma silnik(i)? Pod skrzydłami oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 W RC był B-52 , tyle że na silniki turboodrzutowe (chyba 4) .Katastrofa też była jak prawdziwego samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 W RC był B-52 , tyle że na silniki turboodrzutowe (chyba 4) .Katastrofa też była jak prawdziwego samolotu.prawdziwy B52 ma 8 silników a tutaj zdjęcia modelu o którym mówił Sławek http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=270028 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 co do modelu LOL A co do samolotu wiem że ma 8 silników skleiłem go w skali 1/72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 co do modelu LOL A co do samolotu wiem że ma 8 silników skleiłem go w skali 1/72 Jak my się cieszymy z tego powodu, może jednak wrócimy do tematów RC.Jeżeli chodzi o model o rozpiętości 1m to proponuję złapać osiem komarów i wsadzić je do 8 mikro gondol silnikowych B-52. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Ale trzeba być fanatykiem żeby zbudować taki model nie znaczy to że ja bym takiego nie chciał ale to że żeby mieć taki model trzeba mieć porządne lotnisko, transport i obrabować wcześniej bank... Jak la mnie model jest zaje..fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zbudować 1m B-52. Problem w tym, że musisz wtedy pójść na duże ustępstwa. Silnik - można dać zwykły, śmigłowy w nosie, jak w klasycznym modelu. W locie i tak to nie będzie bardzo widoczne., a pod skrzydłami tylko atrapy silników. Turbinka EDF w kadłubie i "cheater holes" a wylot w :ass: Można też zwykły szybowiec wykonać, wystrzeliwany z holu. Oczywiście, musisz sobie zdawać sprawę, że model RC leży bardzo daleko od plastikowych redukcji. Jeśli nie miałeś wcześniej takiego modelu (RC) to nie jest to ani trochę dobry pomysł, by budować taki model na pierwszy samolot. Co innego kupić "resoraka" w sklepie, a co innego złożyć i jeździć gokartem. Masz 99,99999999999% szans na to, że model skończy jako ścinki w czasie nie dłuższym niż 15 sekund od pierwszego startu. Lepiej to powiedzieć od razu, bo wszyscy "nowi" chcą od razu wielkie, szybkie i efektowne modele. Niestety prawda jest taka, że tylko na filmikach z "tuby" latanie RC wygląda tak pięknie i ładnie. W rzeczywistości to wcale nie jest ani proste, ani tanie. I jak wszędzie - trzeba zaczynać pomału od małych, tanich i prostych konstrukcji i stopniowo, krok po kroku ujeżdzać coraz bardziej zaawanosowane konstrukcje w zależności od własnych umięjętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Plany depronowego B-52 Wersja ze szczotką w :ass: dla ubogich portfelem, a nie duchem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Znam ta stronę (patrz 1 post) ale myślałem że jest z balsy a tu depron to już wiem czemu tak na filmie zapitala EDIT> sory zapomniałem wkleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Znam ta stronę (patrz 1 post) Tylko ja nie łapię ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 jary14, ja też nie wiem o co chodzi.Mnie natomiast chodzi po głowie C-17 z EDF-ami ale to tylko i wyłącznie takie luźne przemyślenia bo sam nie wiem czy dam radę zrobić coś takiego i jakie turbinki trzeba by zastosować żeby były efektywne i niezbyt duże.Znając życie na przemyśleniach się skończy bo turbinki jak są małe to pewnie nie efektywne a jak są już o odpowiednim ciągu to są za duże.Taka kwadratura koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 a mi chodzi po głowie jakiś transportowiec np. C-130. Myślałem nad modelem wielkości 2m i napędem 4x400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.