meloow Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 Witam, Koledzy ostanio polatałem moim pipierkiem i niesety musze przyznać że folia na nim to straszna lipa i zaczeła odchodzić a pod folie dostało się paliwo i teraz blasa jest mokra. A teraz do sedna sprawy czy da się na taką balse połozyć nową folie, jeżeli nie to czy są jakieś sposoby oczyszczenia balsy z paliwa.
paweln7 Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 Witam Z paliwa to został tylko olej reszta uleciała, potraktuj balsę NITRO . Zacznij od strony ogona. Nasiąknięta balsa zrobiła jakąś plamę, otocz ją rozpuszczalnikiem i dopiero zmywaj aby nie rozmazać po całym kadłubie . mycie powtarzaj kilka razy a balsę susz papierem do :ass:
meteor Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 Weź zwykłą gazetę codzienną - taką szarą i przeprasuj przez nią balsę. Ja tak robiłem w modelach na uwięzi, olej wtapiał się w gazetę i jakoś się to trzymało :wink:
AdamRC Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 Zamiast nitro aceton - efekt będzie jeszcze lepszy. Pozdrawiam Adam
meloow Opublikowano 18 Września 2009 Autor Opublikowano 18 Września 2009 no dobra aceton kupiony zobaczymy co z tego bedzie. dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.