ppompka Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Stoję przed problemem wyboru folii. Potrzebuję 1,5m o szerokości 60 cm. Myslałem o folii oracover. Musiałbym więc kupić 4 arkusze i wyszło by mi ok. 40 zł. Myślałem jeszcze o solarfilmie w rolce 2 metrowej. Kosztuje ona ok 30-35zł. Słyszłem niestety nienajlepsze opinie o solarfilmie że jest krucha, cienka, i podatna na rozdarcia. Co myślicie na ten temat. Jaką folię wybrać aby łatwo się oklejało (będe oklejał pierwszy raz), no i rzebym nie wydał na folię więcej niż na cały model. Dodam jeszce że będe oklejał zwykłym żelazkiem "ubraniowym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 zakup folie w UH .... ja mam całą rolkę niebieska i muszę kupić białą. Tanio i dużo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 A dobra jest ta folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Oracoverem czerwonym okleilem madmana. Nie narzekam. Dobrze sie okleja i jest mocna i waży niewiele http://img199.imageshack.us/i/39949380.jpg/ http://img199.imageshack.us/i/63626409.jpg/ Oklejony czerwonym oracowerem. I jeśli zamoówisz 1,5 metra to będziesz miał ja w całości nie w arkuszach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Waylander, A gdzie kupywałeś tego oracovera? W jakim sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 http://www.modele.sklep.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Z tego co słyszałem to folia z Chin prezentuje bardzo dobrą jakość. Sam posiadam 2 rolki, a bawi się nimi Sławek. Zresztą nie tylko on chwali ten wyrób. Jakbyś chciał a nie masz możliwości, to mogę Ci zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Nie dzięki, ale narazie nie bede sciągać a zrobie folą oracover z modele.sklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 A może z skleputego sklepu. Są chyba tańsze(ceny za 1m.b.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Fakt taniej przy tej samej ilości 10zł mniej czyli prawie przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Uzywam folii z Hobby City od jakiegos czasu. Zadnych zastrzezen. Cena - znakomita. Jakosc - troche gorsza od Oracover troche lepsza od Monocote, zdecydowanie lepsza od wszystkiego innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Stoję pod podobnym problemem jak ppompka. Temat folii mam rozwiązany jednak jak z temperaturą żelazka. Jaka ona powinna być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Do przyklejania chyba ok. 70-90, a do naciągania 130-150 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 klej sie aktywuje od 100-110stC, wiecej danych tutaj: http://buegelfolie.de/site.jsp?node_id=2007157100452951138&root_node_id=2005293103808094160 do tego nalezy dolozyc fakt istnienia "skarpety" na zelazku - jej obecnosc powoduje dodanie 10% do tych wartosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.