damdam Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 Witam, Takie coś oblataliśmy (to znaczy syn): Więcej informacji w późniejszym terminie...
madrian Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 No... co do tytułu filmu to raczej niezbyt szczęśliwie dobrany. Choćby jakieś cudzysłowy, albo poprzedzone symbolem... W tej postaci jakoś tak ... pogardliwie brzmi... :devil:
jary14 Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 No stanowczo , fajny modelik Więcej informacji w późniejszym terminie... No czekamy, czekamy :wink:
madrian Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 Chodziło mi o tytuł filmu na "tubie", nie tematu "Depronowe Zero" nie brzmi dumnie... :Depronowe A6M Zero" już lepiej. :wink:
damdam Opublikowano 23 Września 2009 Autor Opublikowano 23 Września 2009 Troszkę dokumentacji fotograficznej. Model był robiony metodą "Mały Modelarz", a konkretnie powiększona została wycinanka z "Fly Model-u". Profil zaczerpnięty z Mini Prymusa. Rozpiętość tego urządzenia wynosi 1m, a masa startowa z aku 2100 3s około 700g. Maska silnika pokryta została cienką tkaniną szklaną. Całość pomalowana uniwersalną farbą akrylową za pomocą wałka i pędzelka. cdn... cdn...
jary14 Opublikowano 23 Września 2009 Opublikowano 23 Września 2009 poryta Wiem, że literówka, ale fajnie wyszła xD xD xD
Gość kotecek Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 zgadzam się z przedmówcą, gdzie jest cd ? ! czekamy ! ! ! (model cud, a metoda na "Małego Modelarza" - że ja nie słyszałem o niej wcześniej, myślałem o czymś takim, ale się nie odważyłem zaryzykować)
paniol2005 Opublikowano 10 Listopada 2009 Opublikowano 10 Listopada 2009 damdam dobrze widzę-wzorujesz się na wycinance kartonowej. Mam zamiar zdepronować jakąś kartonówkę , jak tylko z mojej stoczni zejdzie przynajmniej jeden okręt.
madrian Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Pytanie tylko o wyrzymałość dzielonego na segmenty modelu. To co się sprawdza w statycznych modelach z kartonu, niekoniecznie musi się sprawdzić w modelach obciążonych dynamicznie.
f-150 Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Bardzo byś się zdziwił.Dwa lata temu zrobiłem testowo kadlub do wilgi i wytrzymałość mnie miłe zaskoczyła.Teraz na warsztacie mam model wykonany w tej technologii.Jak skończę to zamieszcze relacje.Sporo takich modeli budują Amerykanie ,wystarczy poszukać na Rcgroups.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.