buwi777 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Co do wycinarki, ładowarki nie próbowałem podłączać jako trafo, ale zastanawia mnie czy dałoby radę użyć do tego celu żelazka, 'produkuje' to w koncu ciepło, ma możliwość zmiany natężenia prądu, toteż jak by sie podłączyc 'gdzieśtam' z drutem- powinno śmigać o ładowarkę miałbym obawy. No i w razie jakby coś poszło nie tak, taniej będzie mi kupić żelazko niz nową ładowarke Próbował ktoś może takiego sposobu? Oj Erasso, a gdzie w żelazku widziałeś regulację prądu ?? Sugerowałbym cobyś w Twoim wieku jeszcze nie dokonywał Rewolucyjnych odkryć i zdawał się na praktyków. Żelazko to NIE JEST dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 ErAsSo, Co do wycinarki, ładowarki nie próbowałem podłączać jako trafo, ale zastanawia mnie czy dałoby radę użyć do tego celu żelazka, 'produkuje' to w koncu ciepło, ma możliwość zmiany natężenia prądu, toteż jak by sie podłączyc 'gdzieśtam' z drutem- powinno śmigać Jak to sobie wyobrażasz? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsefory Opublikowano 4 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Wow nie zaglądałem jakiś czas do tematu a tu tyle odpowiedzi. A z tym aby wykonać czynności pod okiem osoby dorosłej to przesada . Ja jestem ostrożny. Ładowarki niestety nie mam ale planuje przesiąśc sie na elektryki. A co do żelazka to to chyba nie jest regulacja natęzenia prądu tylko do reegulacji temperatury służy to że tym pokrętłem ustawia się czas i odstępy miedzy załączaniem się grałki. Tylko tak mi się wydaje więc nie krytykujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Jak to sobie wyobrażasz? :?ahjooo :oops: :oops: zapomnialem o tym co napisał kolega wyżej(czas pracy grzałki), ubzdurało mi sie ze grzałka chodzi non-stop. zatem przepraszam za zamieszanie.. nie pozostaje mi nic innego jak wypróbowac ładowarke .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 ustawia się czas i odstępy miedzy załączaniem się grałki nie ustawia się czasu ale temperaturę przy której ma zostać wyłączona grzałka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 ErAsSo, nie pozostaje mi nic innego jak wypróbowac ładowarke ..Oszczędź ładowarkę i kup trafo, jak wszyscy, co to robili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Lipol, Esc od szczotkowca,tx, rx i problem z glowy, tylko uwazac na lipola aby sie nie rozladowal za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Haha mammuth, jesteś geniuszem zdalnie sterowany drut oporowy tylko patrzeć jak będzie to platforma do FPV A na serio ten pomsył ma duże szanse powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 mammuth, jesteś geniuszem Wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 mammuth, jesteś geniuszem Wiem ...i na dodatek skromnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Lipol, Esc od szczotkowca i tester do serw Tak a'propos, to jest taki kit AVT do regulacji obrotów wiertarek - AVT735. Też powinien się nadać. http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/48560/regulator+impulsowy++-+zestaw+do+samodzielnego+montazu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 tylko uwazac na lipola aby sie nie rozladowal za bardzo. eee... no przecież regiel odetnie przy ~3v na celę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Ja tym szczotkowym nie ufam ... byly projektowane pod inne pakiety . Wiec test jest zalecany, a ostroznosci nigdy za wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Ja do cięcia styro używam zasilacza do ładowarki i regulatora na układzie L200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsefory Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Ja już próbowałem ciąć drutem oporowym. Pierwsze wrażenie to to że nie jest to takie łatwe. Szablony były tak jak powiedział już wcześniej kolega ze sklejki. Ładnie szło drut grzał się bardzo mocno ale nie przytapiał styropinu. Ja w ramce zrobiłem naciąg drutu na 1 spręzynę taka leżała sobie niewinnie w warsztacie. Bardzo prosta konstrukcja mojej ramki ale skuteczna. W sobote jak nie będzie osób które mogłyby ieć zastrzeżenia co do mojej pracy to sobie powycinam skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDYXYZZ Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam Najlepiej zrobić sterowanie drutu za pomocą ściemniacza do halogenów i transformatora 24V i chociaż 150W, Ale lepiej u mnie zamówić same skrzydła wytne na ploterze CNC i problem z głowy :rotfl: andyxyz@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz525 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 ja do cięcia styro uzywam 6 cel li-ion które daja około 24v drót rozgrzewa sie głyskawicznie i nie ma zadnych problemów z cieciem a "maszyna" do ciecia to tradycyjna ramka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDYXYZZ Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Można i tak ,tylko jest jeden problem nigdy nie będziesz mieć stałej temperatury drutu stosując akumulatory a co za tym idzie jakość cięcia :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja bym sie raczej martwil o stala predkosc posuwu drutu niz spadek napiecia na lipo przy obciazeniu kilku A :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDYXYZZ Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Masz racje ale brak stełej temperatury drutu = brak płynności cięcia (w miare rozładowania akumulatora stygnie drut i zmniejsza sie prędkość cięcia i niema płynności) Ale niczego nikomu nie można zabronić :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.