Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam! Jak uformować pakiet w jakiś prosty sposób pakiet o pojemności 350 mAh (pakiet 4-celowy)? Moja ładowarka ma minimalny prąd ładowania pakietów 0.1 A (wartość można zmieniać co 0.1 A), a rozładowania 0.1 A (wartość można zmieniać co 0.01 A ) - wydaje mi się że te wartości są za duże dla tak małego pakietu. Macie jakieś pomysły? Chciałbym go jak najszybciej uformować, bo leży już jakiś czas nie ruszany (nowy) i nie wiem czy mu to nie zaszkodziło. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Jakie to cele, AA, 2/3A, inne? Może masz ładowarkę do AA, która obsłuży te akumulatory i ładuje niższym prądem? Jeśli nie, to ustaw minimalne wartości prądu i cykluj tak, jak możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No właśnie problem w tym że posiadam tylko taką ładowarkę jak opisałem. Akumulator z ogniw KAN 4 x 2/3 AAA 350 mAh. Podłączę do ładowania prądem 0,1 i rozładowywania tak samo, zrobię tak ze 3 cykle. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ostatecznie nie był to bardzo drogi pakiet, więc będzie tylko troszkę szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Ja te pakiety formuje prądem 0,2 A lub 0,3 A. Potem standardowo ładuje prądem 0,4 do 0,7 A i po 1,5 sezonu latania w rzutkach mają się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.