Marcin Opublikowano 8 Października 2009 Autor Opublikowano 8 Października 2009 Witam Marcin. Modelik ładnie prezentuje się w powietrzu. Interesowała by mnie opinia o nim, jak to lata, czy warty grzechu zakupu. Co do wartości zakupu, daj mi jeszcze jakiś tydzień, na razie mam właściwie doświadczenia tylko z jednego lotu na zboczu. Co prawda 40 minut ale to i tak mało Choć tam prowadził się dobrze
Marcin Opublikowano 9 Października 2009 Autor Opublikowano 9 Października 2009 Modelik dostał nowy, mniejszy (36mm) kołpak i otwory chłodzące. jak tak teraz patrze na fotki modelu ze strony blejzyka... to skrzydla mam z wiekszej wersji, a statecznik poziomy z mniejszej :?
malinn Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 To policz czy ma dostateczną powierzchnię względem płata i jak jest za mały to reklamuj ;-)
Gość kotecek Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 wręcz przeciwnie, skoro model lata poprawnie, tz., że oryginalny statecznik był niepotrzebnie za duży i stanowił tylko zbędny opór i wagę (w czasie wojny np. Niemcy składali w zakładach naprawczych dowolny kadłub Me109 z dowolnym płatem, statecznikiem itd. i to całkiem poprawnie latało - no może nie zawsze)
Marcin Opublikowano 10 Października 2009 Autor Opublikowano 10 Października 2009 Nie zareklamuje modelu, bo kupilem na allegro Z drugiej strony jak lata to co się będę przejmował
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Marcin , a czy możesz powiedzieć mi gdzie masz ustawiony SC ?
Marcin Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Jutro sprawdzę - model w 'hangarze' 5km ode mnie Mam video z lotów silnikowych. Jak wrzucę, to sami ocenicie co i jak. video:
Marcin Opublikowano 17 Października 2009 Autor Opublikowano 17 Października 2009 Celem 'przyspieszenia' modelu, po konsultacjach zamówilem silnik Turnigy 35-42A 1450kv czy jakoś tak, do tego regulator 60A. Mam nadzieję na szybsze loty modelu
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 SC? :wink:
Marcin Opublikowano 17 Października 2009 Autor Opublikowano 17 Października 2009 Samochodem przyblokowałem dostęp do modelu. Ale pamiętam, ze zaczynałem od standardowego ustawienia na 1/3 cięciwy i latało Jakie wyposażenie planujesz do niego?
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Dzięki! Wszystkie serwa mam zamiar dać cyfrowe ESkay`e 7,5 g Co do silnika to jeszcze nie wiem myślałem o jakimś Turnigy 3536 albo takim jak w Juniorze Compakt 345Z lecz na 11.1 V , ale to jeszcze sprawa otwarta, Jakieś propozycje w tym temacie ? :wink: Nie musi to być "rakieta"... :roll:
Marcin Opublikowano 17 Października 2009 Autor Opublikowano 17 Października 2009 Co do serw, to nie wiem czy będą dobre. Ja mam 81 w lotkach, 82MG na wysokość. Silnik turnigy 35-48 800kv. Z silnikiem tym i smiglem 11x6 model nie idzie pionowo w górę i ma dość słabą prędkość. Tak więc zamówiłem 35-42 o sporo wyższym KV.
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 Kurcze, trochę mnie zmartwiłeś z tymi serwami. Widziałem na "naszym polu" Toma z serwami HS-55 i dawały radę. Co do tych E-Sky to mam o nich bardzo dobre zdanie, tanie stosunkowo silne , precyzyjne i lekkie... Płat po lakierowaniu i malowaniu Motipem "uzbrojony" (dwa serwa + przedłużacze ), zawiasy - silikon, waży 330 g , kadłub z usterzeniem, kabinką , serwami, bowdenami, reglem, odbiornikiem, ale jeszce bez aku, silnika i śmigła 294 g. Czyli na teraz 624 g :roll:
marcin82at Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 dzien dobry, akkurat tez pracuje nad tym modelem ... fajna zecz. mozna sie spytac o zdiecia rozwiazania montowania kabiny? pozdrawiam marcin
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Pisałeś na RC Groups Właśnie mam trochę czasu - wrzucę fotki kabinki.
marcin82at Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 tak to bylem ja ! Dziekuj z gory ... akkurat koncze ten model ... bez instrukcji jest to troche trudne ... tym bardziej ze to moj pierwszy model blejzyka. sorry za moje polskie pismo ... duzo zapomnialem po 20latach w austrii pozdrawiam marcin
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zdjęcia powinny wyjaśnić wiele
robintom Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 To i ja zadam pytanie odnośnie napędu. Piszesz o silnikach do tego modelu outrunner, które maja chyba średnicę powyżej 35mm plus kable. Gdzieś wyczytałem że max silnik to 30mm i to inrunner. Jak to wygląda w praktyce :?: Może jakieś fotki mógł bym prosić z rozwiązań w twoim modelu :?:
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Ja mam taki : http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4917 wręgę silnikową zamocowałem tak, by kable szły dołem, pod rotorem silnika. Następnie z dołu kadłuba przewierciłem 2 małe dziurki i plastikową opaską do kabli przyciągnąłem kable do dołu kadłuba, żeby nie wkręciły się w rotor. I tyle
marcin82at Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 dziekuje, to fajne rozwiazanie !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.