Gość slawekmod Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Czyli nie taka syfiasta ta Futaba jak ją malują :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Ten myk z serwami cyfrowymi bierze się chyba stąd, że system w czasie transmisji prawdopodobnie uaktualnia tylko te kanały z 1-6, które się zmieniły, a ze stałą ramką nadaje 7-10. Dlatego impulsy do serw 7-10 idą równo (i tu mogą być analogowe serwa) a do 1-6 mogą iść rzadziej - więc serwo samo musi trzymać pozycję. Mam wrażenie, że gdzieś czytałem o takich rozwiązaniach jeszcze za czasów SPCM na 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Ciekawe czemu tylko nie odpala sie odbiornik w trybie 7CH moze jest tak, ze odbiornik HS działa tylko w trybie 10CH a tańsze FS działaja tylko w trybie 7CH. Najważniejsze, że działają serwa analogowe bo takie będą w moim modelu, a przyznam ,że po zakupie zrobiło mi sie ciepło jak naczytałem sie tych dziwnych opisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 To niezupełnie tak. 2 odbiorniki FASST zawsze pracowały w trybie multimode zamiast 7channel - 6008 i 6014(bez znaczenia HS czy FS), a wynikało to z ilości kanałów upakowanych w ramce (vide nazwa trybu). O ile mi wiadomo HS są wersjami tylko tych 2 odbiorników. Podobne "przyspieszanie" odbiornika już wcześniej miało miejsce, gdy odbiornik 607 zastąpiła 617, ale nie dopisywali żadnych magicznych literek na końcu nazwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Pytanie ejszcze z innej beczki.Odbiornik jest dosyc mały i delikatny chociaż zasilanie jest dane po srodku, więc chyba wytrzyma na cyfrowych serwach w modelu 50cc ? Typ odbiornika to R6008 HS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Ja bym się bał puszcza taki prąd przez odbiornik. Kilka kabli Y, ze 2 drabinki pinowe, kawałek płytki laminatowej i masz własną szynę zasilania poza odbiornikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 No i chyba cos takiego musze wykonac tylko nie wiem jak to dokładnie jest połączone chociaż sie domyslam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Spinasz płytkę odbiornik i serwo kablem Y, tylko przy odbiorniku z wtyczki serwa wyciągasz + zasilania (nie zapomnij jednego zostawić, żeby odbiornik był zasilany ) Takim sposobem masz zasilanie puszczone poza odbiornikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Prosto i skutecznie dzieki z info jednak ciagle wydaje mi sie , że zasilanie na kanale 4 odbiornika nie jest bez powodu i bardzo mozliwe ze to co mówisz jest juz w odbiorniku na układzie.Wkoncu producent pisze ciągle o dużej szybkosci odbornika, która można uzyskac na serwach cyfrowcyh, a jak wiadomo przy większym obciążeniu serwo cyfrowe pobiera więcej od analogowego.Chcę zasotosowac 5 serw typu HS 5625MG w modelu 2,2m stąd moje pytanie i obawa o odbionik.WIem, że sporo ludzi lata bez dodatkowej listwy zasilania jednak są to duże odbiorniki 8 kanałowe mój Futabowski jest mały delikatny i przypomina raczej mikro odbiornik do małego modelu chociaz można się zdziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.