Osa Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 No i zacząłem męczyć ten egzemplarz messerschmitta. Z poprzedniej depronowej wersji zostały tylko wióry lub frytki jak kto woli. Na razie kilka fotek w stanie bardzo surowym Już widzę kilka błędów, choćby lotki ciut przy małe i otwór pod silnik dla odmiany za duży. Rozpiętość 800mm Waga 61g EPP o granulacji 30g/l EDIT: te ślady po drucie na boku kadłuba to moje niedopatrzenie za mała temperatura drutu i za szybki posuw.... pośpiech CDN.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 ja mam pewne obiekcje co do statecznika poziomego. czy musi on być aż taki gruby? chyba w razie starcia bezpośredniego i tak najpierw dostanie po skrzydle, a zwiększa to niepotrzebnie opór. Skrzydło będzie oklejane jeszcze? jeśli tak to powierzchnię lotek można jeszcze poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 czy musi on być aż taki grubyMusi ,bo się będzie gięło .Wkleja się w nie węgle fi 1,5 z dwóch(!) stron.Skrzydło będzie oklejane jeszczeJak okleisz to będzie słabo latał tzn zrywał strugę bo te modele latają na turbulencji.Gładkie ,np. szlifowane po malowaniu słabo zazwyczaj latają. Te lotki przydałyby się jednak trochę szersze.Otwór pod silnik to się nie przejmuj ,po kilku starciach i tak jest zazwyczaj połamany.Jakie dałes skręcenie profilu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Te lotki przydałyby się jednak trochę szersze. Ano w środę wytnę nowy komplet skrzydeł te mi się zupełnie nie "widzą". Na oko na komputerze wyglądały ok ale w realu już tak dobrze nie jest. Dam 5 cm u nasady i 3 cm na końcówce. Skręcenie 2 stopnie miało być ale nie ma w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Dam 5 cm u nasady i 3 cm na końcówce. Nie rób proporcjonalnych lotek lub zrób zwęrzenie o max 1cm. Powinny lepiej działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.