ertman_176 Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 Dlaczego sie nie chwalicie co tam robicie ?? Czystałem ostatnio na forum PWM taki watek: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=26050 Przejrzałem linki i zobaczyłem filmik w jednym znich Powiedziałem sobie że to bedzie mój nastepony projekt - katana stoi złożona z powodu braku EQ Wyciełam rdzenie z profilem Phoenix Skrzydła maja ~0,85cm Po oklejeniu taśmą wygląda to jak poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted October 19, 2006 Author Share Posted October 19, 2006 Najpierw skleiłem 2 połówki Potem odciełem i zaokrogliłem końcówki oraz dokleiłem po obu stronach kółka ze skleiki 1mm Zaczełem oklejać cd.. Efekt prawie końcowy Układamy lotke na skrzydle Przyklejamy taśme do lotki Przyklejamy lotke do krawędzi spływu Odginamy lotke Przyciskamy do krawędzi spływu Zaklejamy taśmą i mocujemy dzwignie Mocujemy eq Całe skrzydełko jest oklejone w taki sposób aby powstało caro co sprawiło że skrzydełko wydaje (jest} się być mocniejsze od poprzedniej wersji skrzydełka BL Morał ze zdjęć- Nie oklejaj czarnej taśmy lub jak kto woli kończ oklejanie czarną taśmą Mnie to nie przeszkadza a u góry nie bedzie widać ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted October 21, 2006 Author Share Posted October 21, 2006 No to chciałbym przedstawić Dżordża w całej okazałości : Zdjęcie nie jest fotomontarzem ... Dżordz po urodzeniu i nakarmieniu tj. wywazeniu waży ~210g Latanie nim to poprostu przyjemniość a kretobicia niczym ... Nie rzucałem z całej siły bo wkoło ludzie,samochody etc http://video.tinypic.com/player.php?v=4cc7r4n Jutro dam filmik jak tylko zrobie jak lata z całej siły ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakon Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 Pokoż ino lepij, jakie i gdzie żeś upchoł bebechy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted October 21, 2006 Author Share Posted October 21, 2006 Wszystko mocowane na komar barbatian tzn tanio łatwo i pewnie Od spodu karta telefoniczna z otworami przez które przechodzą opaski zaciskowe Dżordż ładuje właśnie baterie na rano - ide polatać z rana moze bedą nowe zdjecia i filmiki ... Eq to 2x 9g serwo conrada odb rex5 akku 4xAAA kawałak ołowi na doważenie ... Filmik że tak powiem oblotowy - dopiero wieczorem doszedłem co i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryki_rc Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Tragedia stary ! Kto cię tak nauczył montować dźwignie ? Weś to zmień... otwór ma iść osiowo nad linią zagięcia lotki !!! Jak zrobisz tak w 3d to zapomnij o dużych wycyleniach i sprawnej pracy ;p Załamałeś mnie :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Urban Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Rzeczywiście dopiero teraz ja też zauważyłem. Nie masz różnych wychyleń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 ... otwór ma iść osiowo nad linią zagięcia lotki !!! .... Jak już to napisz szczegółowo bo według tego to jest osiowo do zagięcia lotki. otwór dźwigni powniniem być n alini prostopadłęj do płaszczyzny sterowej przechodzącej przez oś obrotu steru Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 po polsku zaintaluj orczyki blizej zawiasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted October 22, 2006 Author Share Posted October 22, 2006 zalóżone tak ponieważ stwierdziłem ze powinno być odwrotnie a nie chciało mi sie odkrecać obu srub a wiec odkreciłem jedna i obruciłem ... Jednym słowem bajer modelik FILMIKI Z LOTÓW http://video.tinypic.com/player.php?v=42vc0eq http://video.tinypic.com/player.php?v=2rqktia http://video.tinypic.com/player.php?v=449riur Telefonowe ... Aż sie prosi o silniczek ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakon Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Ertman - nie da rady zrobić czegoś z tymi filmikami? Mi niestety nic się nie pokazuje... Może coś nie tak z formatem... :scratch: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted October 22, 2006 Author Share Posted October 22, 2006 To sie klika i czeka na nowe okno a potem ogląda ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted October 23, 2006 Author Share Posted October 23, 2006 YYY czy wszyscy widza filmiki bo dostaje @ ze sie nie otwierają why ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted October 23, 2006 Share Posted October 23, 2006 widac Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted November 19, 2006 Author Share Posted November 19, 2006 Niewiem jak wy ale u mnie prace nad modelami trwają a sprzetu nima ... Za to przygotowałem sobie na zapas modeliki : Dwa Dżordże i jedno skrzydełko : Wymagaja tylko jeszcze kilku minut pracy i gotowe ... Do białego dżordża nie moge dobrać koloru drubiego pomocy - pierwszy bedzie najlepszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakon Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Czy Twoje lotki są również ze styro? Jesli tak, to nie boisz się o ich sztywność...? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 Są balsowe :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
malinn Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Fajna ta delta. Ciekaw jak ci będzie to coś latało na zboczu. Ja miałem jedną i była kompletna klapa - nieradziła sobie z wiatrem. Dobrze że masz lotki z balsy bo z styro czy depro to się gną i totalna lipa jest. Daj znać jak obloty poszły i fajnie by było filmik obejrzeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 filmiki poprzedniej wersji sa na 1 stronie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.