Piotrek2136 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 A może ktoś chce takiego odsprzedać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj. Szukam czegoś co w prosty i bezstresowy sposób pozwoli mi na naukę 3D (na zewnątrz). Jeśli chodzi o wygląd to szaleje za exTrimem, ale raczej do nauki to nie balsa (chyba że się myle i extrim do tego się nadaje). Z racji że jestem biednym studentem miło by było wykorzystać sprzęt który już mam (tp 2410-12, regler tp 25A, sg50/90, 3s 1300mAh). Wydaje mi się, że na moje oczekiwania (co do nauki i wyposażenia) spełniłby Yak 55 z Perfecthobby, ale cena 300 zł za sam model absolutnie nie wchodzi w gre. Dlatego szukam jakiś tańszych rozwiązań, raczej z polskich sklepów. Ew. samemu skleić coś z epp, ale co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1076559 bardzo ładnie wygląda prosty w budowie tani polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 i3D, czyli powiększonego Infineona w wersji outdoor. Plany na RCGroups. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Zapomniałem dodać, że BARDZO miło widziany demontowany płat do transportu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Czy EPP jest dużo cięższe od depronu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 wagowo chyba nie ma różnicy ale cenowo 4:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 wagowo chyba nie ma różnicy ale cenowo 4:1 Ale spróbuj złamać trzy- lub sześciomilimetrowe EPP :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 EPP jest cięższe. No i niezniszczalne - robię teraz w prawie każdym depronowcu mordkę z EPP - na hali zdaje to egzamin w 100% - można nim tłuc o ściany (z umiarem) i wszystko gra - można dalej latać. Co najwyżej śmigło strzeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 moje emka gotowa z zielonego paskudztwa... do lotu z pakietem 2s 800mah wyszedł około 240g... da rade? jakie śmigło założyć do tego http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=5668 zestawu? pakiet jw. mam założone 9x3,7 i nie wiem cxzy nie za duze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 zdjęcia z oblotu http://picasaweb.google.co.uk/piotrek2136/NowyFolder# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 A ja dziś oblatałem Extrę 330 z tych planów: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9114&highlight=extra+330. Lata bardzo fajnie, i tu sie bardzo zdziwiłem wolno. Bardzo fajnie kręci. Waga gotowego do lotu wyszła mi ~490g. Latał na silniku 2410-12 i śmigle 10x4,7. Wystarczy do kręcenia, ale na mocne 3d to trochę za słabo. Niestety jakiś 1,5m nad ziemią przy resztce pakietu i skręcie model podwiało i kraksa :evil: Niestety ja zrobiłem bez żadnego węgla. Skrzydła na sośnie 5x10mm (wytrzymały kraksę). Teraz wiem że obowiązkowe są wzmocnienia za kabinką do stateczników oraz za wręgą silnikową. Teraz robię 2 wersję, z prętem węglowym na skrzydle i płaskownikami w kadłubie. Model lata bardzo fajnie, jest bardzo tani i prosty w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.