Skocz do zawartości

Ratunku li-pole

Krychol RC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Możesz je zakopać głęboko i o nich zapimnieć i zbierać na nowe z nalepką "LUBIMY BYĆ SAME BEZ REGULATORKÓW i ODBIORNICZKÓW i WOGÓLE LUBIMY BYĆ SAME..." :)

Opublikowano

To ci nic nie da mój znajomy też tak zrobił że naładował je ma chwile dużym prądem a póżniej jak już go ładowara widziała to naładował ale tylko do małego prądu więcej wykazywało że pełny a jak podłączył pod regla i włączył silnik to pokręcił się pare sekund i zdech.

Opublikowano

Hmm spróbuj ładowac jak najmniejszym prądem 100-300mAh do napięcia 9V , tylko pod nadzorem i obserwuj czy żadna cela pakietu nie puchnie , może uda ci się jeszcze uratowac pakiet.

Opublikowano

Pakiet już się normalnie ładuje programem dla pakietów 3S już władowało ponad 130mAh.

Pakiet ładuje prądem 1C.

Myślę że jest już wszystko dobrze bo tą ładowarką komórkową ładowałem każdą celę z osobna.

Opublikowano

Ladowarka moze pokazać że wpakuje full.

Tylko że zaraz po odłączeniu napięcie spadnie i kolejne ładowanie będzie tylko powtórką z rozrywki.

ale próbuj bo kilku osobom udało się odratować lipole i co prada zamiast Twoich 1400 zostanie Ci 1000-1100 ale i tak warto.

Jednak pamiętaj że lipole nie lubią spadku napięcia i potrafią się zapalić w trakcie ładowania.

Prąd ładowania ustaw na max 350ma. 1 c to za dużo!!!

Opublikowano

Tomek.Podobne sugestie do twoich przekazałem Krystianowi na gg przed chwilą.Ładowanie prądem 1C po tak głębokim rozładowaniu to raczej zły pomysł.

Opublikowano

Jak tyklko naładujesz to włącz ładowanie jeszcze raz tylko mniejszym prądem !!!!

Po pierwsze sprawdz jakie jest napięcie na pakiecie a po drugie jeśli masz szczęscie i pakiet ożył to upchniesz jeszcze z 100.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.