Krychol RC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam znów zostawiłem na dość długi czas podłączony pakiet do regulatora. Obecne napięcie tego pakietu 3S wynosi 0,44V co mam robić ???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ....co mam robić ???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Zacząć myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam... Możesz je zakopać głęboko i o nich zapimnieć i zbierać na nowe z nalepką "LUBIMY BYĆ SAME BEZ REGULATORKÓW i ODBIORNICZKÓW i WOGÓLE LUBIMY BYĆ SAME..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Teraz coś kombinuje i wpadłem na pomysł żeby je podłączyć na chwilę do ładowarki komórkowej która ładuje prądem 450mAh i napięciem 5V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To zadzwoń odrazu pod 998 i powiedz co bu się szykowali do wyjazdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To ci nic nie da mój znajomy też tak zrobił że naładował je ma chwile dużym prądem a póżniej jak już go ładowara widziała to naładował ale tylko do małego prądu więcej wykazywało że pełny a jak podłączył pod regla i włączył silnik to pokręcił się pare sekund i zdech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No i zrobiłem tak jak mówiłem i pakiet ładuje już się !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Hmm spróbuj ładowac jak najmniejszym prądem 100-300mAh do napięcia 9V , tylko pod nadzorem i obserwuj czy żadna cela pakietu nie puchnie , może uda ci się jeszcze uratowac pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Pakiet już się normalnie ładuje programem dla pakietów 3S już władowało ponad 130mAh. Pakiet ładuje prądem 1C. Myślę że jest już wszystko dobrze bo tą ładowarką komórkową ładowałem każdą celę z osobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To miałeś naprawdę dużo dużo dużo szczęścia i na następny raz pamiętaj żeby rozłączać pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ładować to może sie ładuje tylko pewnie stracił na pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Na bank naładuje nie do końca mojemu znajomemu też sie ładował ale nie do końca. Na bank nie naładuje full Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ładuje już 1 godzinę i jest już 1210 mAh czyli pewnie tak na oko właduje ok. 1300mAh a jak były nowe to władowywało ok 1400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 to że straciły pojemność to bardzo prawdopodobne ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ladowarka moze pokazać że wpakuje full. Tylko że zaraz po odłączeniu napięcie spadnie i kolejne ładowanie będzie tylko powtórką z rozrywki. ale próbuj bo kilku osobom udało się odratować lipole i co prada zamiast Twoich 1400 zostanie Ci 1000-1100 ale i tak warto. Jednak pamiętaj że lipole nie lubią spadku napięcia i potrafią się zapalić w trakcie ładowania. Prąd ładowania ustaw na max 350ma. 1 c to za dużo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Tomek.Podobne sugestie do twoich przekazałem Krystianowi na gg przed chwilą.Ładowanie prądem 1C po tak głębokim rozładowaniu to raczej zły pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Władowało już 1317 mAh a ładuje już 82 minuty (cały PAKIET MA 1320) ale ładowarkazszedła do prądu ładowania 0,2a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jak tyklko naładujesz to włącz ładowanie jeszcze raz tylko mniejszym prądem !!!! Po pierwsze sprawdz jakie jest napięcie na pakiecie a po drugie jeśli masz szczęscie i pakiet ożył to upchniesz jeszcze z 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.