Skocz do zawartości

zastępniki żelkotu

staszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy znacie jakieś zastępniki żelkotu? Mam sporo żywicy epoksydowej, a wizja zakupu u havla akurat tylko tego, jakoś nie specjalnie mnie cieszy :roll: (mam na myśli żelkot używany do wykonywania form)

Opublikowano

Najlepszy żelkot jaki sam zrobiłem to było takie cuś:

LH160 + H147 + odrobina mikrobalonu + aerosill (na tyle dużo, aż będzie odpowiednio gęsta) i pigment.

Mikrobalon jest tam tylko po to, żeby aerosill lepiej się z żywicą mieszał (nie wiem jak to działa, ale jak jest mała ilość mikrobalonu w żywicy to aerosill nie zbija się w grudy).

Raczej ten bajer nadaje się jako żelkot powierzchniowy, na formy nie jest już taki fajny, bo bardzo ciężko się poleruje. Jakkolwiek ja mamy dobrą formę to świetna powierzchnia na tym jest.

Opublikowano

No zobacz, co człowiek to opinia. Ja tam sobie chwalę żelkot z epidianu, aerosilu i bieli tytanowej. Jak kopyto było wyprowadzone na błysk, to forma wychodziła "jak ta lala".

Trzeba tylko "przesadzać" z rozdzielaczem, bo można odpryski formy porobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.