fredzio Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Panowie - nie zabierać głosu w temacie, o którym nie macie pojęcia. Siłę silnika, a konkretniej jego moment wyraża się w Nm, natomiast Auto napisała parametry silnika w postaci 12V 480mA specjalnie. Chodzi o maksymalny prąd pobierany przez silnik, bo od tego zależą parametry elektroniki. Na upartego wystarczą dowolne silniki krokowe, o ile zaopatrzycie się w stosowne sterowniki. Ogólnie - potrzeba 4 silników, 4 sterowników i zasilacz. Dla ostrożnych przyda się optoizolacja między sterownikami i komputerem. Reasumując - uczenie się nowych rzeczy nie boli, trzeba tylko zadać sobie odrobinę trudu i nać podstawy obsługi wujka google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzichu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam! Czy któryś z forumowiczów pracuje nad taką wycinarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 tak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzichu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witaj Marku. Kope lat. I jak postępy nad wycinarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 prawie gotowa:) Moze jakies 2 tygodnie. jedem z moch kolegow , modelarzy zrobił taką prostą opisana była na forum modelarstwo.org autora znam i postaram sie podać wiecej informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Minęły i jak prace :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 zasypalo mnie nie mam checi ani czasu ..... moze wroce do tematu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.