ppompka Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Proszę o pomoc ponieważ latając sobie na symulatorze stało sie coś z gazem i chodził tylko do połowy więc skalibrowałem aparaturę i teraz symulator widzi tylko gaz a na ruch innych drążków nie reaguje tak jagby ich nie było. Co mogło się stać? Po otwarciu aparatury wszystkie kable są przylutowanie, wtyczki wsadzone. Więc to chyba nie wina nadajnika? Prosazę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 1.Najpierw podłącz nadajnik do USB 2. Włącz symulator. 3. Skalibruj nadajnik. 4. Lataj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Dzieki pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Pojawił mi się teraz 2 problem z nadajnikiem. ponieważ na prawej manetce symulator wiszi jagby osie były po przekątnej. A fms widzi wogle całą manetką jako 1 kanał. Nie wiem co się stało może być tego przyczyną?? BARDZO PROSZE O POMOC !!!!!! A dodam jeszce że jeśli przełoże wtyczki od potencjometrów w odwrotnej kolejnoci to problem przechodzi na 2 drążek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Heh, troche ciężko zrozumieć to co napisaleś :wink: Sprawdź w ustawieniach symulatora czy czasem czegos nie pozmieniałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Nie to chyba raczejm n ie symulator ponieważ normalnie też jest tak samo. Jeden drążek to tak jagby 1 kanał a nie 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Nie to chyba raczejm n ie symulator ponieważ normalnie też jest tak samo. Jeden drążek to tak jagby 1 kanał a nie 2. W symulatorze przypisujesz kanał z aparatury do danej funkcji w modelu. Zwie się to mapowaniem. W FMS Sterowanie->Pozostałe (mapowanie/kalibracja) W innych jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Ja rozumiem, ale normalnie z serwami i odbiornikiem aparatura zachowuje sie tak samo. A przecież symulator nie ma chyba wpływu jak się potem aparatura bedzie zachowywać w rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 normalnie z serwami i odbiornikiem aparatura zachowuje sie tak samo Aaa, to trzeba było tak od razu mówić. No symulator raczej na to wplywu nie miał. A co robiłeś z nadajnikiem przed tym jak zaczął ci wariować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam G. Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 A nie masz włączonego jakiegoś miksera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 aa, to trzeba było tak od razu mówić. No symulator raczej na to wplywu nie miał. A co robiłeś z nadajnikiem przed tym jak zaczął ci wariować ??Zmieniałem mode ale to raczej wpływu nie ma ponieważ nawet nie odłączałem drążków A nie masz włączonego jakiegoś miksera?Wiesz co nie wiem bede musiał znów pacjęta otwierać żeby sprawdzić mikser. Ale objawy pasują pod mikser bo nie ma max wychyleń serw. Faktycznie kanały są tak zmiksowane jak w mikserze delta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.