kuba r. Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Witam, zastanawiam się nad zakupem takiego balansera - http://www.rc-modele.pl/product_info.php?cPath=50&products_id=2920 , ładowarkę mam taką - http://www.rc-modele.pl/product_info.php?products_id=3091 . Co myślicie o takim połączeniu? Dodatkowo mam pytanie - otóż mam takie pakiety: 3 cell 1250mAh i 2 cell 400mAh, dwa te pierwsze i trzy te drugie i teraz moje pytanie- czy jeśli odpowiednio polutuje wtyczki to będę mógł ładować jednocześnie dwa pakiety 3 cell lub trzy dwucellowe? i czy te pakiety muszą być takie same czy mogę ładować jednocześnie różne pojemności, czy balanser da sobie z tym radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Witam,wiec tak pakiety muszą byc zawsze tej samej pojemnosci ,inaczej po prostu cele byly by naladowane nie rownomiernie,moglbys ladowac dwa np pkaiety polaczone szeregowo ale co z kablem balansera? musialbys miec rowniez je razem,wiec raczej odpada chyba ze wykombinujesz jakis rozgaleznik do balansera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 no właśnie chodzi mi o to że chce wykorzystać ten balanser jak wezmę kabelki do balansera z każdego pakietu i je odpowiednio połączę między pakietami i podepnę do balansera. Przecież dla balansera jeden pakiet to dwie czy trzy oddzielne celle, jeśli to odpowiednio połączę nie może wiedzieć że powiedzmy 6 cell to dwa pakiety, a nie jeden. Chyba, że się mylę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 No naturalnie ze nie bedzie wiedzial,rownie dobrze mozesz zrobic pakiet 6s ale warunek z kablami do balansera musza byc dobrze poolaczone i wszystko pojdzie jak trzeba tym balanserem mozesz robic 2X3s lub 3x2s max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 no właśnie chodzi mi o to że chce wykorzystać ten balanser jak wezmę kabelki do balansera z każdego pakietu i je odpowiednio połączę między pakietami i podepnę do balansera. Przecież dla balansera jeden pakiet to dwie czy trzy oddzielne celle, jeśli to odpowiednio połączę nie może wiedzieć że powiedzmy 6 cell to dwa pakiety, a nie jeden. Chyba, że się mylę ... Też tak miałem, ładowałem 2x3s i wszystko bez problemu. Pamiętaj że musisz 10x pomyśleć jak to polutować zanim będziesz podłączać do tego lipole :mrgreen: 2X3s lub 3x2s No takie pakiety ma kolega :wink: PS. takie żeczy to mi brat robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.