Skocz do zawartości

opinie o Graupner Li-Po Balancer 6 plus i kilka pytań :)

kuba r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zastanawiam się nad zakupem takiego balansera - http://www.rc-modele.pl/product_info.php?cPath=50&products_id=2920 , ładowarkę mam taką - http://www.rc-modele.pl/product_info.php?products_id=3091 . Co myślicie o takim połączeniu?

Dodatkowo mam pytanie - otóż mam takie pakiety:

Dołączona grafika

3 cell 1250mAh i 2 cell 400mAh, dwa te pierwsze i trzy te drugie :P i teraz moje pytanie- czy jeśli odpowiednio polutuje wtyczki to będę mógł ładować jednocześnie dwa pakiety 3 cell lub trzy dwucellowe? i czy te pakiety muszą być takie same czy mogę ładować jednocześnie różne pojemności, czy balanser da sobie z tym radę?

Opublikowano

Witam,wiec tak pakiety muszą byc zawsze tej samej pojemnosci ,inaczej po prostu cele byly by naladowane nie rownomiernie,moglbys ladowac dwa np pkaiety polaczone szeregowo ale co z kablem balansera? musialbys miec rowniez je razem,wiec raczej odpada chyba ze wykombinujesz jakis rozgaleznik do balansera.

Opublikowano

no właśnie chodzi mi o to że chce wykorzystać ten balanser :P jak wezmę kabelki do balansera z każdego pakietu i je odpowiednio połączę między pakietami i podepnę do balansera. Przecież dla balansera jeden pakiet to dwie czy trzy oddzielne celle, jeśli to odpowiednio połączę nie może wiedzieć że powiedzmy 6 cell to dwa pakiety, a nie jeden. Chyba, że się mylę ...

Opublikowano

No naturalnie ze nie bedzie wiedzial,rownie dobrze mozesz zrobic pakiet 6s ale warunek z kablami do balansera musza byc dobrze poolaczone i wszystko pojdzie jak trzeba tym balanserem mozesz robic 2X3s lub 3x2s max.

Opublikowano

no właśnie chodzi mi o to że chce wykorzystać ten balanser jak wezmę kabelki do balansera z każdego pakietu i je odpowiednio połączę między pakietami i podepnę do balansera. Przecież dla balansera jeden pakiet to dwie czy trzy oddzielne celle, jeśli to odpowiednio połączę nie może wiedzieć że powiedzmy 6 cell to dwa pakiety, a nie jeden. Chyba, że się mylę ...

Też tak miałem, ładowałem 2x3s i wszystko bez problemu.

Pamiętaj że musisz 10x pomyśleć jak to polutować zanim będziesz podłączać do tego lipole :mrgreen:

2X3s lub 3x2s

No takie pakiety ma kolega :wink:

PS. takie żeczy to mi brat robił :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.