rapier Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Witam Dokonalem probnego zakupu w sklepie gdzie znalazlem ciekawe odbiorniczki i moduly ( jako zamienniki do wycofanych turnigy 4ch ) http://bidproduct.com/part/Product_view_TRANSMITTER%20RECEIVER%20CRYSTAL_215.html Wczoraj niestety dostalem list z Urzedu Celnego. Do Zabrza jechac nie bede wiec pozostaje droga korespondencyjna. Pismo to to czesciowo urzedniczy belkot wiec prosze Kolegow o pomoc...JAk wyglada procedura? Czy mailowo mozna to zalatwic przesylajac pdf z wyciagiem tranzakcji z paypala? i podaniem artykulow jakie kupilem? Czy musze cos wypelniac jeszcze ( druk SAD )??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
khertal Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Ostatnio moja paczka też trafiła na cło.W moim przypadku wystarczyło tylko wysłać e-mailem,pdf z wyciagiem tranzakcji z paypala,oraz w treści e-maila podać jaki rodzaj towaru jest w przesyłce,np.części do modeli albo coś podobnego.Pamiętaj żeby w tytule maila podać numer poz. ks. mag.,który powinieneś mieć w tym liście,bo inaczej prawdopodobnie mail będzie odrzucony i nawet cie o tym nie powiadomią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Jestem na świeżo po , więc wysłałem im : -ksero dowodu -wydruk maila z płatności paypal -ręcznie sporządzoną notatkę z opisem każdej poszczególnej części i jej cenie oraz kosztach przesyłki oraz do czego służy. Po 5-6 dniach przyszła paczka z opłatą celną którą uiściłem przy odbiorze. I tyle. Nie ma co się stresować, a jak nie jesteś czegoś pewien , to dzwonisz do urzędu i Ci wszystko wyjaśnią , przynajmniej mnie potraktowano bardzo miło i profesjonalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B. Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 W podobnej sytuacji przesłałem do UC emailem fakturę, którą przysłali mi na moją prośbę ze sklepu, w którym kupowałem. Nie ma potrzeby wycieczki do Zabrza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Ja podobnie jak Adam w poście powyżej - fakutra ze sklepu i emailem na Urząd Celny i 4 dni później cieszyłem się z "zabawek". A w tekscie emaila że to części do zabawek. Faktura w pdf'ie lub doc'u jako załącznik ( w tekscie napisałem że jest załącznik ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapier Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Dzieki wielkie wszystkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.