COXIARZ Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam Posiadam silnik Webra o pojemnosci 10 ccm i chciałbym sie dowiedziec cos więcej o jego osiągach i do jakiego modelu moge go zastosowac http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e771216dcc733a7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3e062476b546a6c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b035138304daaaf5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Stara Webra :shock: pozazdrościć umnien miała by miejsce w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Przemo .masz gablotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Przeca na tej Webrze jeszcze nie jeden model by polatał...jaka gablota?!Możesz pod nią budować spokojnie model dolnopłata około 1,5m i wadze nie przekraczającej 3kg.Górnopłat lekko 1,8m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Koledzy zabytek walić w glebę? Przemo (Aviator) ma całkowitą rację miejsce tej ,nawet nie latanej Webry ,jest w gablotce za szkłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Koledzy zabytek walić w glebę? Przemo (Aviator) ma całkowitą rację miejsce tej ,nawet nie latanej Webry ,jest w gablotce za szkłem.I oto mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Z jednej strony kilkudziesięcio letni silnik który nigdy nie latał,w dodatku kultowej firmy-to jest w pewnym sensie rarytas,ale czemu mialby w swoim motorkowym życiu nigdy nie wzbić się w powietrze? :cry: do tego został stworzony,nawet gdyby mial latac w jakimś oldtimerze.A co do walenia w glebę-górnoplatem czy oldtimerem lata sie raczej dosyć spokojnie,a majac pewny sprzęt i opanowane latanie przywalenie w glebe jest malo prawdopodbne.Jest to tylko moje skromne zdanie aczkolwiek zachęcałbym kolegę by jeszcze ten silnik wykorzystał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COXIARZ Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam Niedawno udało mi sie odpalic webre Myslałem że bez cisnieniowego zasilania motorek nie będzie pracował poprawnie ale silniczek odpaliłem bez problemów. Teraz musze sie zastanowic nad modelem pod ten silnik bo szkoda żeby sie zmarnował i nie wyleciał nigdy w powietrze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 "silniczek odpaliłem bez problemów." Bo to jest Webra ! a przy okazji, nie latany silnik to dlaczego pogięte żebra :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Dlaczego pogięte, odpowiedź jest prosta jakiś pseudo mechanik (domorosły "Fachowiec" od silników) bliżej się z nim zaznajomił..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Taka webra siedzi w ślizgu mojego instruktora. Troche sie zastała, ale jeszcze popływa :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COXIARZ Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 żebra są pogięte bo upadł koledze gdy miał odkręconą głowice pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 "żebra są pogięte bo upadł koledze gdy miał odkręconą głowice " :shock: cuda się zdarzają tylko ja w nie nie wierzę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.