COXIARZ Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Witam Posiadam silnik Webra o pojemnosci 10 ccm i chciałbym sie dowiedziec cos więcej o jego osiągach i do jakiego modelu moge go zastosowac http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e771216dcc733a7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3e062476b546a6c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b035138304daaaf5.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
awiator Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Stara Webra :shock: pozazdrościć umnien miała by miejsce w gablocie Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Przemo .masz gablotę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Przeca na tej Webrze jeszcze nie jeden model by polatał...jaka gablota?!Możesz pod nią budować spokojnie model dolnopłata około 1,5m i wadze nie przekraczającej 3kg.Górnopłat lekko 1,8m Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Koledzy zabytek walić w glebę? Przemo (Aviator) ma całkowitą rację miejsce tej ,nawet nie latanej Webry ,jest w gablotce za szkłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awiator Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Koledzy zabytek walić w glebę? Przemo (Aviator) ma całkowitą rację miejsce tej ,nawet nie latanej Webry ,jest w gablotce za szkłem.I oto mi chodziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Z jednej strony kilkudziesięcio letni silnik który nigdy nie latał,w dodatku kultowej firmy-to jest w pewnym sensie rarytas,ale czemu mialby w swoim motorkowym życiu nigdy nie wzbić się w powietrze? :cry: do tego został stworzony,nawet gdyby mial latac w jakimś oldtimerze.A co do walenia w glebę-górnoplatem czy oldtimerem lata sie raczej dosyć spokojnie,a majac pewny sprzęt i opanowane latanie przywalenie w glebe jest malo prawdopodbne.Jest to tylko moje skromne zdanie aczkolwiek zachęcałbym kolegę by jeszcze ten silnik wykorzystał Link to comment Share on other sites More sharing options...
COXIARZ Posted December 12, 2009 Author Share Posted December 12, 2009 Witam Niedawno udało mi sie odpalic webre Myslałem że bez cisnieniowego zasilania motorek nie będzie pracował poprawnie ale silniczek odpaliłem bez problemów. Teraz musze sie zastanowic nad modelem pod ten silnik bo szkoda żeby sie zmarnował i nie wyleciał nigdy w powietrze. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 "silniczek odpaliłem bez problemów." Bo to jest Webra ! a przy okazji, nie latany silnik to dlaczego pogięte żebra :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Dlaczego pogięte, odpowiedź jest prosta jakiś pseudo mechanik (domorosły "Fachowiec" od silników) bliżej się z nim zaznajomił..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnzO_CK Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Taka webra siedzi w ślizgu mojego instruktora. Troche sie zastała, ale jeszcze popływa :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
COXIARZ Posted December 13, 2009 Author Share Posted December 13, 2009 żebra są pogięte bo upadł koledze gdy miał odkręconą głowice pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 "żebra są pogięte bo upadł koledze gdy miał odkręconą głowice " :shock: cuda się zdarzają tylko ja w nie nie wierzę :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.