wosiekpl Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam Na forum byl zamieszczony temat zakupow w Hobby City , ja zas tym razem mam problem z regulatorem jaki zakupilem ostatnio i zastanawiam sie czy istnieje mozliwosc dokonana reklamacji i co z tego wyjdzie. Otoz po ponad miesiecznym oczekekiwaniu otrzymalem paczke z regulatorem Turnigy Plush 40A i karta do programowania. Do pierwszych prob uzylem silnika Bm 2410 , popularnego dzwonka. Z tym silnikiem nie mialem zadnego problemu , pozniej wymienilem go na inny , Turnigy 2217 860 Kv ktory mam zarezerwowany do RWD 5 i dalej z silnikiem HXT 2835 2200 kV z Phoenixa i z tymi pojawil sie problem . Jako zrodlo zasilania uzylem naladowany pakiet LiFe 4S 2200 mA. Po podlaczeniu zasilania na b malym gazie oba silniki pracowaly tak jakby brakowalo jednej fazy. Nie obracaly sie tylko tak jakby szarpaly. Po zmianie parametrow w nadajniku udalo mi sie uzyskac poprawna prace od zera do 100 % gazu ale po wylaczeniu nadajnika silnik sam sie uruchamial ( w nadajniku T7C Futaba zmienilem parametr gaz ) co stwarza niebezpieczenstwo .Aby wiecej sie nie rozpisywac napisze ze w koncu regulator padl. Po podlaczeniu pakietu nie daje napiecia 5 v do zasilania odbiornikia i bardzo sie grzeje zas silnik nie uruchamia sie. Jesli do odbiornika podam oddzielne zasilanie 5 V wtedy regulator dziala .Z tego wynika ze padl BEC. Karta do programowania wyswietla zwariowane parametry np cut off voltage low i high , start mode normal i very soft i inne. Dlatego tez ciekaw jestem czy ktos z Kolegow skladal reklamacje w tym sklepie i co z tego wyszlo. Pozdrawiam
Ładziak Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Nie, nikt nigdy nie składał i nigdy nie opisywał tego na Forum.
qba Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Szukajcie a znajdziecie było coś na forumie :mrgreen:
Ładziak Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Ja nawet napiszę jak to zrobić, bo choć banalne, widzę że wielu forowiczom sprawia podstawowe problemy. A nuż ktoś jeszcze skorzysta. Wchodzisz do wyszukiwarki forum - funkcja "Szukaj" na górze ekranu. W okienko "Szukaj Słów Kluczowych:" (pierwsze na górze) wpisujesz: hobbycity gwarancja Zaznaczasz opcję "Szukaj wszystkich słów" Wciskasz klawisz "Szukaj" Przeglądasz wyniki, choćby pierwszy od góry...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Ładziak, nie jest do końca tak jak piszesz. Aby otrzymać w miarę zawężone wyniki należy w wyszukiwarkę wpisać "hobbycity AND gwarancja". Bez słowa AND wyszukiwarka znajdzie nam wszystkie tematy, w których występuje słówko "hobbycity" (niekoniecznie w parze z "gwarancja"), a samo HOBBYCITY z racji atrakcyjnych cen i bogatego asortymentu występuje a sporej liczbie wątków i przekopywanie się przez nie mija się z celem.
Ładziak Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Ładziak, nie jest do końca tak jak piszesz.Zakład?Zaznaczasz opcję "Szukaj wszystkich słów"Wygrałem! :jupi: Co ja się będę tu rozwodził o operatorach, skoro wykładam łopatologię? Prościej "zaptaszkować" .
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 No dobra Ominałem fragment o szukaj wszystkich słów Wygrałeś możliwość zafundowania mi nowej aparatury nie bimbrowniczej bynajmniej
Ładziak Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 nie bimbrowniczej bynajmniej Jak nie bimbrowniczej, to nie dźwiedź .
ozi27 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Pytanie czy wysylka takiego regla do Chin sie oplaca....na ogol chinczycy ponoc nie robia problemu jesli chodzi o gwarancje w koncu te wyroby ida na caly swiat,a chinczyk to tez czlowiek i na kasie i donrej marce mu zalezy...
marcin133 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 W tym regulatorze jest montowany BEC liniowy a ten można używać z pakietami 2s i 3s chodź przy 3s już występuje znaczny spadek wydajności prądowej. Z pakietami 4s i więcej nie powinno się już go używać. Kiedyś taka informacja była normą w markowych regulatorach chodź nawet jeszcze na stronach hobbycity przy opisach innych regulatorów się pojawiała ale teraz "max dane" chyba mają lepsze wzięcie Jeżeli już planuje się używanie regulatora z wyższymi napięciami i korzystać z wbudowanego BEC`a to lepiej jest wybierać regulator z BEC`em impulsowym który nie ma już takich ograniczeń. To nie jest sugestia że sam popsułeś regulator to tylko rada
cyrax_ojz Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 na stronce jest opisany ze działa z pakietami 2s-6s :ble: wiec to nie jego wina Cont Current: 40A Burst Current: 55A BEC Mode: Linear BEC : 5v / 3A Lipo Cells: 2-6 NiMH : 5-18 Weight: 33g Size: 55x28x13mm
marcin133 Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 na stronce jest opisany ze działa z pakietami 2s-6s :ble: wiec to nie jego wina Przeczytaj raz jeszcze co napisałem, nie sądzę aby był to trudny tekst do zrozumienia i ewentualnego wyciągnięcia wniosków :wink: Cytować sklep też potrafię - zauważ nawet to wyżej zasugerowałem
Adam B. Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Ja reklamowałem regulator Hobbyking SS Series 60-70A ESC. Napisałem krótko co i jak - moja sprawa dostała numer i musiałem przesłać regulator do HK (przesyłka 5,60zł priorytetowa). Po tym jak otrzymali uszkodzony regulator poinformowali mnie na stronie mojego konta, że rozpoczęło się sprawdzanie w/w przedmiotu. Aktualnie przesyłka jest w drodze do mnie. Co ciekawe wysłali do mnie w tym samym dniu dwie przesyłki - jedna z reklamowanym regulatorem druga z zamówionymi zabawkami - a mogli zaoszczędzić
wosiekpl Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam Dzieki wszystkim za odpowiedzi , bede probowal a raczej juz do nich napisalem list i teraz czekam na odpowiedz. Ciekawe co napisza , w koncu 37$ droga nie chodzi a noz widelec i sie uda.W sumie w tym sklepie dokonalem juz 20 zakupow wiec moze i z tego powodu pozytywnie rozpatrza moj wniosek. Regulator wyslalem 7.11 i 13.11 odebrali. Teraz czekam na odpowiedz. Ciekawe co z tego wyniknie. Mam takze nowe pytanie odnosnie tego co wkleilem ponizej. Poniewaz nie znam angielskiego nie za bardzo rozumiem o co tu chodzi Bonus Points 1Point = $1.00 Your current bonus point level is: 2.03 ($2.03) Convert to store credit: YES Below are your active store credits Type Code Amount Return Pozdrawiam
mayo Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 A jak się mają koszta przesyłki kiedy towar wraca "naprawiony" z HC? Kto płaci za przesyłkę?
buwi777 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 A jak się mają koszta przesyłki kiedy towar wraca "naprawiony" z HC? Kto płaci za przesyłkę? Ty - tam, oni - tu ( do nas ) ...
Konrad Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Wosiekpl-tak jeszcze co do pierwszego postu-to nic dziwnego że silnik zaczął szaleć gdy wyłączyłeś nadajnik-to jest całkowicie normalne.
wosiekpl Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam Przesylka kosztowala mnie 7.49 E , w miedzy czasie dokonalem nowego zamowienia. Jesli sie zorientuja to , mysle ze moga ( jesli uwzglednia gwarancje ) wsadzic regulator do nowej przesylki. Odnosnie samego regulatora to przypominam ze na dzwonku uruchamial sie od 0 do 100% zas na dwoch pozostalych na malym gazie szarpal . Po ustawieniu na pol lub na max silnik sie nie krecil. I tak jak pisalem w nadajniku ustawilem GAZ w ten sposob ze silnik uruchamial sie poprawnie od poczatku tj od 0 do max gazu ale po wylaczeniu nadajnika sam sie uruchamial co stwarza duze niebezpieczenstwo. Cos w rodzaju Fail Safe , dlatego tez z powrotem powrocilem do ustawien fabrycznych. Moze regulator nie dziala poprawnie z tego typu silnikami ? Pozdrawiam
ozi27 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 ale po wylaczeniu nadajnika sam sie uruchamial co stwarza duze niebezpieczenstwo. Dlatego zawsze wpierw odlaczasz zasilanie potem nadajnik i nie bedzie sie wlaczał
wosiekpl Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Ozi , tak robie tj najpierw wylaczam zasilanie regulatora i pozniej nadajnik. Jedynie to co chcialem zaznaczyc ze zmieniajac ustawienia w nadajniku mozemy spowodowac niebezpieczenstwo uszkodzenia czy to ciala czy tez samego modelu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.