Wojtass_nt Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 wspierać polskie sklepy? Wspierać te które chcą być wspierane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 A moja paczka przyszła ze Szwajcarii. Aż musiałem napisać do HS czy to nie pomyłka ale odpisali, że wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 A moja paczka przyszła ze Szwajcarii. Aż musiałem napisać do HS czy to nie pomyłka ale odpisali, że wszystko jest OK. Moja też po 11 dniach od wyjścia z HK. A druga dalej idzie. Chyba dosłownie idzie bo trwa to strasznie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Mam pytanko to jest status mojej przesyłki : Podpis Data zdarzenia Jednostka pocztowa Zdarzenie Szczegóły 2010-07-05 11:27 International Postal System Nadanie przesyłki 2010-07-05 13:56 International Postal System Wyjście z obcego obszaru celnego 2010-07-07 20:45 WER Warszawa Rejestracja przesyłki 2010-07-08 02:35 WER Warszawa Zatrzymanie przez urząd celny (poczta przychodząca) 2010-07-09 00:52 WER Warszawa Wysłanie z ładunkiem 2010-07-09 07:27 WER Szczecin Przyjęcie z ładunkiem Jak myślicie vat został naliczony czy już mam 100% pewności że vatu nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 jak brales wysylke kurierem to raczej na pewno trafilo do celnego, i jest spora szansa ze naliczyli clo i vat i oplaty trzeba bedzie uiscic przy odbiorze u kuriera. Jak tak mialem dokladnie przy zamawianiu z chin i wysylce kurierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Jak myślicie vat został naliczony czy już mam 100% pewności że vatu nie ma ? Nie masz żadnej pewności co do niczego, niestety. Jeśli naliczyli, zapłacisz przy odbiorze. Jeśli będą chcieli naliczyć a nie będą się im podobały dołączone deklaracje, dostaniesz pismo o dosłanie dokumentów. Wtedy naliczą lub nie, a jeśli naliczą to też zapłacisz przy odbiorze. Prze cło przechodzi wszystko, ale nie za wszystko naliczają opłaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Ale przecież paczka była już w urzędzie celnym więc może już naliczyli vat albo nie, bo przecież jakby nie byli pewni co do wartości zadeklarowanej to by zostawili w Warszawie i przysłali list. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Jeśli naliczyli, to i tak zapłacisz przy odbiorze. Fakt naliczenia chyba nie pokazuje się w trackingu. Poza tym być może dopiero WER Szczecin będzie cokolwiek naliczał. U mnie naliczało Zabrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Aha to rozumiem. EDIT by MQ - Nie tylko my czytamy to forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Jeśli dobrze przeczytałem mają 4 siedziby. Niemcy, Hong Kong, USA i Chiny. I tu moje pytanie. Jak najbardziej będzie opłacalne kupić w tym sklepie. Cena nie powinna przekroczyć 100$ (bez przesyłki) i 2kg. Ale czy nałożą cło i vat? I jaki jest koszt wysyłki do polski takiej paczki? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 I tu moje pytanie. Jak najbardziej będzie opłacalne kupić w tym sklepie. Pozdrawiam Nie bardzo rozumiem pytanie....chodziło chyba w którym sklepie zakupy byłyby najbardziej opłacalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Cena nie powinna przekroczyć 100$ (bez przesyłki) i 2kg. Ale czy nałożą cło i vat? Z tego co wiem, to wróżki wyjechały na wakacje. Przekonasz się jak zamówisz... I jaki jest koszt wysyłki do polski takiej paczki?Zarejestruj się na stronie i tam będziesz mógł zobaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Nie bardzo rozumiem pytanie....chodziło chyba w którym sklepie zakupy byłyby najbardziej opłacalne? ee zapomniałem dopisać. Chodziło mi o to czy bardziej opłacalne będzie zamówienie paczki na adres rodziny w USA, a potem oni by mi ją wysłali do polski czy może od razu do polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Moja paczka już doszła ważyła 4999g. Wysłana opcją EMS ( dostałem po 15 dniach od momentu złożenia zamówienia ) bez żadnego vatu i cła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Moja paczka już doszła ważyła 4999g. Wysłana opcją EMS ( dostałem po 15 dniach od momentu złożenia zamówienia ) bez żadnego vatu i cła A ile zapłaciłeś za przesyłke jeśli można spytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Dziś doszła do mnie paczka, która w urzędzie celnym przeleżała ponad tydzień. Zdjęcia chyba mówią same za siebie: Polska to taki fajny kraj, że paczka potrafi przelecieć cały świat bez naruszenia, a jak rodacy wezmą je w swoje brudne łapska, to nie ma przeproś, musi być rozp****! :evil: Całe szczęście że zawartości nic się nie stało.... I tu pytanie: co można zrobić jak chamy z urzędu celnego zniszczą zawartość??? Rozmawiałem z kurierem poczteksu, i mówił że przeważnie paczki po odprawie celnej tak wyglądają które doręcza. W sumie to moja druga paczka która była otwierana do odprawy. Pierwsza też wyglądała jak by ją ktoś kopał po magazynie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekjo11 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Nikt nie kopał, to policyjny pies Ci ją tak pokiereszował hehe ^^ Może szukał czegoś hehe Moja paczka była troszkę podziurawiona ale na szczęście zawartość była w bardzo dobrym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Lol, to jakieś żarty? Co oni? Otwierają te paczki i sprawdzają czy bomby nie ma ? A czy coś zmieni jeśli paczka pójdzie do USA do rodziny, a oni mi ją tylko odeślą jako upominek. Słyszałem że taka paczka jest zwolniona z opłat celnych. Czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 ... USA,..... polski Wiele zdrowia życzę :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Ostatnio zamówiłem trochę sprzętu w większej ilości, byłem pewien że naliczą vat, nawet się już nastawiłem. A tutaj niespodzianka, ani vatu, ani cła. Wysłane jako gift, a jako nadawca był wpisany ktoś o moim nazwisku, mieliście tak? Adres już normalny, ale drugi raz mi się zdarzyło że nadawca był o moim nazwisku. Przypadek czy nowa strategia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.