Wojtass_nt Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 czyli że co ...? Jak można cokolwiek kupować nie znając kompletnie obcego języka?? Klikasz jak leci? Żeby się nie okazało że "niechcący" zrobisz sobie zamówienie na kilkaset dolców i zapytasz nas- i co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Już skapowałem:) Ale co z tym kursem dolara według pay pala? Ile on wynosi, wie ktoś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machina Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witajcie, Prośba o radę. Zamierzam kupić w KH 5 silników i 5 regulatorów. Razem z przesyłką 142.45 USD. Jak najlepiej ustawić w tym kroku: pola "Parcel Contents" i Declared Value" aby zminimalizować ryzyko prezentu z UC ? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yomek Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja zostawiłem tak jak było i jest u ciebie. A paczkę miałem na ponad 200$ i ok 4kg. Jakoś przeszła bez Vat-u. Ale to tak naprawdę loteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Nic Ci nie da ustawianie wartości moim zdaniem. I tak zazwyczaj patrzą na wielkość i wagę a czasem w ogóle nie patrzą i dowalają VAT:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 a już myślałem, że niedługo paczkę zobaczę w domu, a tu lipa: The item (RCxxxxxxxxxHK) is being processed for departure from Hong Kong as of 28-Dec-2010. dobrze doczytałem, że dopiero wyślą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Czeka na nadanie czy coś takiego. A moja paczka w dalszym ciągu wisi od 9 grudnia z tym samym statusem na poczcie polskiej, czyli wyjście z obcego obszaru celnego. :cry: Może ktoś to wytłumaczyć mi żebym się nie spinał na myśl o paczce że ja trafi? Zdarzyło się że komuś paczka nie dotarła? Wie ktoś gdzie dzwonić lub się pytać o tą paczkę u nas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Czeka na nadanie czy coś takiego. A moja paczka w dalszym ciągu wisi od 9 grudnia z tym samym statusem na poczcie polskiej, czyli wyjście z obcego obszaru celnego. :cry: Może ktoś to wytłumaczyć mi żebym się nie spinał na myśl o paczce że ja trafi? Zdarzyło się że komuś paczka nie dotarła? Wie ktoś gdzie dzwonić lub się pytać o tą paczkę u nas? U mnie dokładnie to samo...od 9 grudnia słuch o paczce zaginął - poczta ma czas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Eh.. jak zwykle panika Było trzeba zamówić w PL to byście mieli na drugi dzień. Kolejny raz powtarzam ! Nie sugerujcie się trackingiem bo on ma opóźnienia ! W trackingu może być, że paczka leży gdzieś przyszykowana do wysłania a ona już jest od 2 dni w domu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 paczka leży gdzieś przyszykowana do wysłania a ona już jest od 2 dni w domu!....co Ty nie powiesz? Totalna ignorancja; to może mnie odwiedzisz lub Adama i pomożesz nam odnaleźć te paczki które twoim zdaniem już przyszły? Na pewno tacy staruszkowie jak my mogli przeoczyć np. karton metrowej wielkości!Na pewno gdyby to była twoja paczka to by Ci to nie latało koło ptaka, jak to teraz publicznie prezentujesz :evil: Edit: poprawiłem literówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie o to mi chodzi, że już ją masz w domu. Robiłem ostatnio kilka zamówień i według trackingu paczka była naszykowana do wysłania a dzień później miałem ją w domu ! I jak widzisz, żadnych postów nie pisałem - bez paniki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Nie o to mi chodzi, że już ją masz w domu. Robiłem ostatnio kilka zamówień i według trackingu paczka była naszykowana do wysłania a dzień później miałem ją w domu ! I jak widzisz, żadnych postów nie pisałem - bez paniki ! Kto tu panikuje! Stwierdzam fakty przeczytaj jeszcze raz co napisałem a potem komentuj :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 OK, ale ja już mam ponad 15 paczek z HC za sobą i nigdy się nie zdarzyło, żeby paczka po wysłaniu od nich szła dłużej niż miesiąc. Więc mam jakieś podstawy do obaw. Do tej pory paczki do mnie trafiały po wysłaniu z Chin w 2 tygodnie. Oby tylko na bojaźń się skończyło. Akurat ta paczka jest dość wartościowa dla mnie, bo normalnie robiłem zamówienia do max 200 $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Jak wygląda status na poczcie, która to wysyłała? Screen byłby pomocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 wygląda to tak: Posting Date Drop-off Point Origin 2-Dec-2010 Air Mail Centre (Counter Section) Air Mail Centre (Counter Section) Date # Location Delivery Status 2-Dec-2010 Hong Kong Item posted. 9-Dec-2010 Hong Kong Processed for departure. 9-Dec-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 10-Dec-2010 # Location Date Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 9-Dec-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 10-Dec-2010jak mi tak pisało to po tygodniu paczka była u mnie. jak sprawdzałem tracking aktualnej paczki to najpierw pisało coś, że wyślą 28, a dziś pisało, że 30-go. w sumie zamówiłem 3 (21, 26 i 28) z czego ostatnie 2 jako zwykły air mail. zobaczymy która dotrze szybciej. wszystkie są już "shipped" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.