Skocz do zawartości

http://hobbyking.com/

slawko_k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu kilka drobiazgów do zniżki, rabat ważny do 13.05.2011.

Nylon Clevis... zapomniałem polskiej nazwy ;-), snapy?

http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code=1C962FBA-7F69-4920-AE86-6B781252D351

mikser V-tail

http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code=5F9761FC-A687-48D0-8276-47C11583940B

Śmigło 8x3,8

http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code=8F2CD71F-F934-4FCC-B0A7-3814527EA13B

Śmigło 8x6-E

http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code=EEC1F8AE-DF90-4136-9D71-BC3B5F576388

Śmigło 8x5

http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code=4B8F5D91-04CF-4A34-B521-1A485D09A5F8

Edit: poprawka daty, dzięki za zwrócenie uwagi ;-).

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam mam szybkie pytanko,moja paczka o wartości 168 dolarów trafiła na cło są tam dwa pakiety.Na deklaracji zaznaczyłem 30% wartości rzeczywistej towaru,chcąc uniknąć Vat-u można zrobić taki myk...Pisze do nich maila z numerem sprawy,oznajmiam im ze nie mogę dostarczyć żadnego dokumentu, potwierdzającego wartość towarów,ponieważ zakupiłem te towary za punkty które zostały mi naliczone z poprzedniej nie udanej transakcji.A deklaracja została wypełniona przez sprzedającego w razie gdy by paczka została zatrzymana na cle w celu oclenia.

Jak myślicie przejdzie coś takiego? Zaznaczam że dostałem listowne wezwanie do dostarczenia dokumentów potwierdzających wartość towaru.

Opublikowano

Jak jest na cle, a ty jeszcze nie dostałeś wezwania do zapłaty VAT/udokumentowania zakupu - to nie gdybaj i nie marnuj bajtów na forum.

... może tylko zajrzą do pudełka, bo nie widzieli takich pakietów ... i odeślą do odbiorcy.

Opublikowano

Jak jest na cle, a ty jeszcze nie dostałeś wezwania do zapłaty VAT/udokumentowania zakupu - to nie gdybaj i nie marnuj bajtów na forum.

... może tylko zajrzą do pudełka, bo nie widzieli takich pakietów ... i odeślą do odbiorcy.

Zapewniam Cie że jak bym nie dostał listownego wezwania do dostarczenia dokumentów to bym nie pisał....

Poprawiłem posta wyżej

Opublikowano

Witam

Zamówiłem swoją pierwszą przesyłkę w HK i zapłaciłem za nią poprzez PayPal jakieś dwa tygodnie temu a na stronie HK dalej jest status Processing. Wszystkie towary jakie zamawiałem były dostępne na magazynie. Wysyłkę wybrałem Air parcel za 14,99$. Co może byc przyczyną, że przesyłka nie wychodzi. Jak długo mniej więcej czekacie na wysyłkę dostępnych towarów.

Pozdrawaim

Opublikowano

a sprawdzałeś szczegóły zamówienia ? na pewno masz na każdym przedmiocie Reserved ? może transportują braki w zamówieniu z innego magazynu. Jak nic sie nie zmieni to odśwież im pamięć i napisz na support

Opublikowano

Witam

Ile czasu przeciętnie po zamówieniu czekacie na wysyłkę?

Pozdrawiam

Od dwu dni do dwu tygodni, z reguły jest to 3-5 dni, po nowym roku mieli straszne wydłużenie, teraz ładnie wychodzą i dochodzą do mnie w 10-14 dni.

Jeśli się niecierpliwisz to pisz do nich zapytanie.

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam pytanie.

Przeszukiwałem temat w poszukiwaniu odpowiedzi ale to nie takie proste wątek ma 105 stron.

Otóż miałem w planie testowo zrobić małe zakupy w HK.

Jako że znam tylko podstawy języka i nigdy nic nie kupowałem poza granicami naszego pięknego kraju, napotkałem pewne komplikacje.

Mianowicie myślałe że wystarczy zrobić przelew i po sprawie. Natomiast oni mnie tam wypytują o jakieś karty kredytowe itp.

Czy nie da się zapłacić za pomocą przelewu bankowego ?

Jeśli się da to może byłby ktoś w stanie dać mi małe instrukcje ?

Opublikowano

Przelewem zapłacisz za pośrednictwem paypal. To znaczy zakładasz konto paypal i zasilasz je środkami z Twojego konta bankowego. Jak masz zasilone konto paypal, płacisz wskazując je przy wyborze płatności w hobbyking.

Opublikowano

Witajcie po długiej - ponad dwu letniej przerwie.

Mam dwa pytania ale najpierw trochę suchych faktów - zrobiłem ostatnio zakupy w hobbyking-u

Wysyłka to Air Parcel (POLAND) 2500g - 2999g $34.76

Całkowita wartość paczki $155.66

Zamówienie złożyłem 13/04 opłaciłem 14/04 ostatni element zarezerwował się 20/04 paczka została wysłana 25 do Polski.

Nie działał mi Tracking przesyłki napisałem wiec do Wsparcia i otrzymałem odpowiedz:

"I have checked your order and your order has been shipped to Poland from Singapore in April 25. Please be advised that the transit time is 6 to 21 days. Meanwhile, please check with your local post office."

Wiec potwierdzili za paczka wyszła 25/04 ale nic nie napisali na temat niedziałającego śledzenia paczki - ostatnio jak robiłem zakupy to działało ale to było ponad dwa lata temu - pytanie wiec do was czy wam działa śledzenie paczki ???

Może ja coś źle robię?

Mój numer paczki to : CC903593320SG może niech ktoś sprawdzi bo ja już nie wiem czy pisać do nich znowu czy czekać cierpliwie.

Opublikowano

Witajcie po długiej - ponad dwu letniej przerwie.

Mam dwa pytania ale najpierw trochę suchych faktów - zrobiłem ostatnio zakupy w hobbyking-u

Wysyłka to Air Parcel (POLAND) 2500g - 2999g $34.76

Całkowita wartość paczki $155.66

Zamówienie złożyłem 13/04 opłaciłem 14/04 ostatni element zarezerwował się 20/04 paczka została wysłana 25 do Polski.

Nie działał mi Tracking przesyłki napisałem wiec do Wsparcia i otrzymałem odpowiedz:

"I have checked your order and your order has been shipped to Poland from Singapore in April 25. Please be advised that the transit time is 6 to 21 days. Meanwhile, please check with your local post office."

Wiec potwierdzili za paczka wyszła 25/04 ale nic nie napisali na temat niedziałającego śledzenia paczki - ostatnio jak robiłem zakupy to działało ale to było ponad dwa lata temu - pytanie wiec do was czy wam działa śledzenie paczki ???

Może ja coś źle robię?

Mój numer paczki to : CC903593320SG może niech ktoś sprawdzi bo ja już nie wiem czy pisać do nich znowu czy czekać cierpliwie.

Jak to nie działa ?

Dołączona grafika

Opublikowano

moja paczka jak ostatnio z singapuru wyszła to po 7 dniach dostala numer z zurichu :D a potem kolejne 8 dni ciszy i zapukał listonosz.. :) a w trackingu ciagle w zurichu :P

więc albo utknela na cle i czeka.. albo przepuscili i idzie po malu do Ciebie. Przez swieta i majowke w polsce maja troszke przesuniete terminy i trzeba troche dluzej poczekac :)

Opublikowano

Cierpliwości ;-), dojść powinna w przyszłym tygodniu, w piątek raczej za wcześnie. Też mam wysłaną 24-go i tak sobie liczę.

Tracking zagraniczny z reguły działa, Poczty "Polskiej" coś szwankuje.

Opublikowano

Panowie pytanie - zwracał ktoś już towar do HK ?

Wysłali mi złą baterię, wartą dużo mniej niż ta zamawiana więc zdecydowałem się ją zwrócić. Na LS powiedzieli mi, że koszty przesyłki zwrócą w postaci kredytu.

Ktoś już tego próbował? Jakieś opinie?

I jeszcze jedno - czym najtaniej wysłać baterię do Chin?

:|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.