msegen Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Siemka. Po zrobieniu Kolibri ,którego jeszcze nie ulotniłem , spróbowałem swoich sił w szlifowaniu deski balsowej , z której to powstał płacik 69 cm rozpiętość , 7,2cm długość żeberka ( to chyba cięciwa ? ) waga 105gram :? . Trochę danych: rozpiętość : ok. 69cm długość : 54,5cm waga : ok. 105g profil : NACA M10* * profil troszkę zmodyfikowany i pomniejszony do około 5mm grubości w najgrubszym miejscu i długości 7.2cm . Wyposażenie : 2x serwo 9g z walkery22e 1x odbiornik z walkery22e 1x li-pol z nokia 3200 Zobaczymy czy to w ogóle poleci , jak nie to skrzydła pójdą do le'crobe. Starczy tego ględzenia i 8 fotek. Ps. wiem model nie za ładny :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 nikt mi nie wmówi ze to będzie poprawnie latać, działać i co tam jeszcze. Napęd sterów to jest abstrakcja. zawiasy.. tu już nawet sie nie wypowiem. Może byś jednak pozmieniał kilka rzeczy? skrzydełka już niech będą, ale kadłub można zrobić lżejszy i mniej kanciaty, mozna nawet całą elektronike na zewnątrz wypuscic, ale zeby przynajmniej z sensem było to zrobione. zawiasy jesli juz taśmowe, to na całej długości statecznika ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Dlaczego kombinujesz jak koń pod góre zamiast przyjechać do mnie ... Przyjedziesz - porozmawiamy - cos ustalimy co bys juz kolegów nie straszył takimi "modelami"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.