msegen Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Siemka. Po zrobieniu Kolibri ,którego jeszcze nie ulotniłem , spróbowałem swoich sił w szlifowaniu deski balsowej , z której to powstał płacik 69 cm rozpiętość , 7,2cm długość żeberka ( to chyba cięciwa ? ) waga 105gram :? . Trochę danych: rozpiętość : ok. 69cm długość : 54,5cm waga : ok. 105g profil : NACA M10* * profil troszkę zmodyfikowany i pomniejszony do około 5mm grubości w najgrubszym miejscu i długości 7.2cm . Wyposażenie : 2x serwo 9g z walkery22e 1x odbiornik z walkery22e 1x li-pol z nokia 3200 Zobaczymy czy to w ogóle poleci , jak nie to skrzydła pójdą do le'crobe. Starczy tego ględzenia i 8 fotek. Ps. wiem model nie za ładny :oops: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 nikt mi nie wmówi ze to będzie poprawnie latać, działać i co tam jeszcze. Napęd sterów to jest abstrakcja. zawiasy.. tu już nawet sie nie wypowiem. Może byś jednak pozmieniał kilka rzeczy? skrzydełka już niech będą, ale kadłub można zrobić lżejszy i mniej kanciaty, mozna nawet całą elektronike na zewnątrz wypuscic, ale zeby przynajmniej z sensem było to zrobione. zawiasy jesli juz taśmowe, to na całej długości statecznika ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ertman_176 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Dlaczego kombinujesz jak koń pod góre zamiast przyjechać do mnie ... Przyjedziesz - porozmawiamy - cos ustalimy co bys juz kolegów nie straszył takimi "modelami"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.