glaptus Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Cześć Jestem w trakcie budowy 2 metrowego B24. Ponieważ serw jest trochę i dodatkowo będą dwa reglery (po 1 na 2 silniki - szczotkowe) zastanawiam się nad zasileniem elektroniki z oddzielnego UBEC Model bedzie miał 4 serwa mikro - lotki i klapy 2 serwa mini - wysokoś i kierunek 1 serwo podwoziowe 1 serwo typu mini na przednie podwozie Widziałem na UH BECe 3A ale obawiam się ze 3A to ciut mało Możecie coś doradzić i polecić ? Z góry dzieki Glaptus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Dlaczego UBEC ? a nie 4xNiMh i po sprawie - mniej elektroniki i mniej możliwości awarii. Zysk na wadze przy tym modelu pomijalny NiMh np. SANYO 2300 HR3U lub Eneloop ew. GP3300 w wersji "hardcorowej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam Dokładnie tak jak pisze Jerzy. Po jakiego zbója UBEC :roll: Odbiornik zasilasz z oddzielnego zasilania jak silniki. 4xAA Eneloop 2000mAh np. TAKIE , lub Energizer 2450mAh np. TAKIE i latasz bezstresowo. B-24 o rozpiętości 2m nie zauważy różnicy +150g więcej czy mniej a masz spokojną glowę, że kontrolę nad sterowaniem modelu masz constans. P.S. Pamiętaj, że akumulatorki AA naladowane i pozostawione w pudełku ulegają samoczynnemu rozładowaniu, jedyne na rynku Eneloop mają te proces baaardzo spowolniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Widziałem na UH BECe 3A ale obawiam się ze 3A to ciut mało to kup taki:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6320 Ja akurat rozumiem niechęć przed wożeniem 2 pakietów w modelu. Możesz też zasilić część serw z jednego regulatora, część z drugiego, a resztę z zewnętrznego UBEC'a. Albo odbiornik z jednego źródła, a serwa z drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.