glaptus Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Cześć Jestem w trakcie budowy 2 metrowego B24. Ponieważ serw jest trochę i dodatkowo będą dwa reglery (po 1 na 2 silniki - szczotkowe) zastanawiam się nad zasileniem elektroniki z oddzielnego UBEC Model bedzie miał 4 serwa mikro - lotki i klapy 2 serwa mini - wysokoś i kierunek 1 serwo podwoziowe 1 serwo typu mini na przednie podwozie Widziałem na UH BECe 3A ale obawiam się ze 3A to ciut mało Możecie coś doradzić i polecić ? Z góry dzieki Glaptus
buwi777 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dlaczego UBEC ? a nie 4xNiMh i po sprawie - mniej elektroniki i mniej możliwości awarii. Zysk na wadze przy tym modelu pomijalny NiMh np. SANYO 2300 HR3U lub Eneloop ew. GP3300 w wersji "hardcorowej"
wojcio69 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Witam Dokładnie tak jak pisze Jerzy. Po jakiego zbója UBEC :roll: Odbiornik zasilasz z oddzielnego zasilania jak silniki. 4xAA Eneloop 2000mAh np. TAKIE , lub Energizer 2450mAh np. TAKIE i latasz bezstresowo. B-24 o rozpiętości 2m nie zauważy różnicy +150g więcej czy mniej a masz spokojną glowę, że kontrolę nad sterowaniem modelu masz constans. P.S. Pamiętaj, że akumulatorki AA naladowane i pozostawione w pudełku ulegają samoczynnemu rozładowaniu, jedyne na rynku Eneloop mają te proces baaardzo spowolniony.
zzradek Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Widziałem na UH BECe 3A ale obawiam się ze 3A to ciut mało to kup taki:http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6320 Ja akurat rozumiem niechęć przed wożeniem 2 pakietów w modelu. Możesz też zasilić część serw z jednego regulatora, część z drugiego, a resztę z zewnętrznego UBEC'a. Albo odbiornik z jednego źródła, a serwa z drugiego.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.