Piotrek_G Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Posiadam ładowarkę ROBBE POWER PEAK COMPACT BID i zamierzam dokupić do niej balancer, tylko nie wiem na który się zdecydować. Oryginalny ROBBE trochę kosztuje, więc pomyślałem o takim DUALSKY , tylko nie wiem co to warte. A najlepiej, to powiedzcie mi, czym należy się kierować i czy są jakieś zasady przy wyborze balancera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 linki Ci nie działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Mam tą samą ładowarkę (No 8487) i equalizer robbe (No 8492). Nie ładuje mi ten zestaw lipoli, podłączone jest chyba prawidłowo: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9f3a89e96f86058d.html Autonomicznie balanser wyrównuje woltarz poszczególnych ogniw, nawet ładowarka podaje informacje o wartościach poszczególnych ogniw, gdy chcę ładować cały pakiet przez balanser czy (equalizer) wyskakuje komunikat: "OUTPUT BATTERY CONNECT ERROR" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Nie mam tej ładowarki i mogę się mylić, ale do ładowania przez zlącze balansera również musisz mieć podłączone kable prądowe. Dlatego pojawia się ten komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Na zdjęciu kable prądowe są podłączone, a mimo to komunikat ukazuje się. Patrz link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 czy w balanserze nie trzeba przycisnąć guziczka by przeszedł z pracy samodzielnej na współpracę z ładowarką? Tak jest w balanserze 12celowym, podejrzewam ze w tym również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 linki Ci nie działają Faktycznie. Nie zwróciłem uwagi na wykropkowanie części linków. Teraz powinno być gut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.