yoyo Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Siema. Mam pytanie chce naladowac pakiet 180mAh jest to pakiet Ni-MH czy da sie ta ladowarka naladowac ten pakiet?? Tzn jakim pradem mozna go ladowac? Edit: sry nie podalem jest to Accucel 6 I mam jeszcze jedno pytanie co by sie stalo gdyby ta ladowarka byla zasilana wyzszym pradem np 15 v?? Pozdrawiam Sebastian
Ładziak Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Turnigy robi co najmniej 7 typów ładowarek. Równie dobrze możesz zapytać, czy Fiatem można jechać po autostradzie...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Tą ładowarkę można zasilać napięciem "Input Voltage: 11~17v" A prąd jaki można ustalać ma zakres .1 - 5.0 A więc możesz ładować pakiet prądem np 0.1 A. Ja ładowałem pakiet 350mAh najmniejszym możliwym prądem czyli 0.1 A podczas formowania, a później to już normalnie - 350 mA
yoyo Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 dzieki za pomoc. a macie moze polska instrukcje do Turnigy accucell-6?? Leci pomogl:)
Adam B Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 podaj e-mail to jak znajdę to Ci wyślę
Paweł R Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19508 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6083&postdays=0&postorder=asc&start=15 Wszystkie te instrukcje pasują do Twojej ładowarki - jak widać te pytanie już było :wink:
rezi36 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 dzień dobry!!! czy mógł bym prosić o polską instrukcję to turnigy na power99@poczta.fm dziekuję bardzo
Krzysiek67 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam, instrukcja poszła na maila. Pozdrawiam Krzysiek.
AdamN Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Mam problem z ładowarką turnigy 180. Kupiłem ją z 3 lata temu na Alledrogo.pl i zepsuła sie po roku. Kilku elektroników w niej grzebało raczej z mizernym skutkiem. Poddałem się i zrezygnowałem jednak żona piekła placek więc co mi zależało wsadziłem elektronikę na 10 min. Orżyła odziwo ale wszystkie elementy plastikowe się potopiły takie jak przyciski i bzyczek . Bzyczek naprawiłem ale z przyciskami nie poradziłem sobie zbyt wielka precyzja. Więc zaniosłem do zaprzyjaźnionego elektronika aby wlutował mi nowe. Wlutował je i owszem ale stwierdził ze na płycie brakuje mi kilku istotnych elementów. Okazało się ze 5 min wizyta w WC była zgubna dla ładowarki mój 6 letni syn dyskretnie dopadł płytkę i z niej usunął klika istotnych elementów. Prosze pomóżcie i zróbcie zdięcie elektroniki wraz z opisem kondensatorów tych większych. Prawdopodobnie tylko tych elementów nie mam i nawet nie wiem gdze powinny się znajdować. Z góry dzękuje za pomic.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.