xks_de Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam. Jak w temacie, poszukuję planów modeli swobodnie latających z depronu. Wielkość modeli bez znaczenia, każdy mile widziany, ale szczególnie chodzi mi o taki około 1,5m. Za odpowiedź z góry dzięki :wink:
meloow Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 każdy model z balsy tej wielkości możesz zrobić z depronu ! to tylko kwestia konstrukcji, a planów takiego (depronowego) modelu raczej nie znajdziesz lub jest ich bardzo mało..
xks_de Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 aha, masz jakieś plany takiego balsowego? już chyba znalazłem, czy jeśli na stronie profili2.com wejdę w zakładkę z planami i tam gdzie jest rubryka "Engine" i wybiorę "Glider" , a tam gdzie jest "Control" wybiorę "Free flight" to pojawią mi się plany z samolotami swobodnie latającymi? Ps. pytam bo nie za dobrze znam angielski (tylko podstawy podstaw) :wink:
meloow Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 swobodnie latające to klasa F1N i takie szukaj. google -> F1N plans glider np taki: http://www.schnable.net/hosted/amaglider/assets/indoor-gliders/handlaunch-gliders/new_fai-f1n-world-record-for-indoor-handlaunch-gliders.html
madrian Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 Na Profili2.com - wystarczy wybrać opcję sterowania "free flight" i wyskakuje dokładnie 248 planów swobodnie latających modeli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.