xks_de Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Witam. Jak w temacie, poszukuję planów modeli swobodnie latających z depronu. Wielkość modeli bez znaczenia, każdy mile widziany, ale szczególnie chodzi mi o taki około 1,5m. Za odpowiedź z góry dzięki :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 każdy model z balsy tej wielkości możesz zrobić z depronu ! to tylko kwestia konstrukcji, a planów takiego (depronowego) modelu raczej nie znajdziesz lub jest ich bardzo mało.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xks_de Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 aha, masz jakieś plany takiego balsowego? już chyba znalazłem, czy jeśli na stronie profili2.com wejdę w zakładkę z planami i tam gdzie jest rubryka "Engine" i wybiorę "Glider" , a tam gdzie jest "Control" wybiorę "Free flight" to pojawią mi się plany z samolotami swobodnie latającymi? Ps. pytam bo nie za dobrze znam angielski (tylko podstawy podstaw) :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 swobodnie latające to klasa F1N i takie szukaj. google -> F1N plans glider np taki: http://www.schnable.net/hosted/amaglider/assets/indoor-gliders/handlaunch-gliders/new_fai-f1n-world-record-for-indoor-handlaunch-gliders.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Na Profili2.com - wystarczy wybrać opcję sterowania "free flight" i wyskakuje dokładnie 248 planów swobodnie latających modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xks_de Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 ok. dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.