uve Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam Znalazłem taka informację: http://www.modelflight.com.au/manuals/pdf/dualsky/dualsky_bec_manual.pdf Wynika więc że przy pakiecie 4S odpada wykorzystanie BEC-a ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Jak mówią czesi : ANO ( czyli - masz rację ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam Dziękuję za info. Zmieniłem temat posta. Posiadam silnik AXI 2820/14, zasilany będzie pakietem 4S. Znalazłem informację, że dedykowany regulator to Jeti SPIN 44. Czy w takim razie w zupełności wystarczy regulator 44 amperowy ? A może lepszym rozwiązaniem będzie Turnigy 60A lub EMAX ESC 60A ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam Dziękuję za info. Zmieniłem temat posta. Posiadam silnik AXI 2820/14, zasilany będzie pakietem 4S. Znalazłem informację, że dedykowany regulator to Jeti SPIN 44. Czy w takim razie w zupełności wystarczy regulator 44 amperowy ? A może lepszym rozwiązaniem będzie Turnigy 60A lub EMAX ESC 60A ? To jest tylko sugestia ( wybór należy do Ciebie ): Nie wiemy jaki model ( ile i jakich serw ) oraz jakie śmigiełko ( ile Amperek będzie żarło ) to i ciężko odpowiedzieć czy 44A to dość czy też pójdzie z dymem. Zawsze lepiej dać mocniejszy regulator i dodatkowe zasilanie 5V niż szukać worka i zbierać szczątki :devil: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam Oj śpieszyłem się i zapomniałem wspomnieć o najważniejszych rzeczach. Model to Yak 54 Extreme FLight, zasilacznie 4S, serwa 4xTowerPro MG16R, silnik AXI 2820/14 + 12x6 APC Zastanawiam się nad regulatorem i nie potrafię się zdecydować który wybrać. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Znalazłem informację, że dedykowany regulator to Jeti SPIN 44. Czy w takim razie w zupełności wystarczy regulator 44 amperowy ? A może lepszym rozwiązaniem będzie Turnigy 60A lub EMAX ESC 60A ? Zwróć uwagę że wszystkie obecnie produkowane regulatory JETI wyposażone już są w BEC`e impulsowe (BEC mode: Switching) przy czym firma ta dokładnie informuje klienta że owe BEC nie mają już ograniczeń pod względem wysokości napięcia wejściowego! To co zalinkowałeś w pierwszym poście tyczy się regulatorów wyposażonych w BEC`e impulsowe (BEC mode: Linear) Firma Turingy i EMAX w swojej ofercie posiada regulatory z obydwoma typami BEC, przy czym w regulatorach z BEC`em impulsowym nadal przy najwyższym możliwym zasilaniu dla regulatora (np. 6s) zaleca się używanie max 4 serw mikro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.