uve Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Witam Znalazłem taka informację: http://www.modelflight.com.au/manuals/pdf/dualsky/dualsky_bec_manual.pdf Wynika więc że przy pakiecie 4S odpada wykorzystanie BEC-a ? Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Jak mówią czesi : ANO ( czyli - masz rację ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Witam Dziękuję za info. Zmieniłem temat posta. Posiadam silnik AXI 2820/14, zasilany będzie pakietem 4S. Znalazłem informację, że dedykowany regulator to Jeti SPIN 44. Czy w takim razie w zupełności wystarczy regulator 44 amperowy ? A może lepszym rozwiązaniem będzie Turnigy 60A lub EMAX ESC 60A ? Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Witam Dziękuję za info. Zmieniłem temat posta. Posiadam silnik AXI 2820/14, zasilany będzie pakietem 4S. Znalazłem informację, że dedykowany regulator to Jeti SPIN 44. Czy w takim razie w zupełności wystarczy regulator 44 amperowy ? A może lepszym rozwiązaniem będzie Turnigy 60A lub EMAX ESC 60A ? To jest tylko sugestia ( wybór należy do Ciebie ): Nie wiemy jaki model ( ile i jakich serw ) oraz jakie śmigiełko ( ile Amperek będzie żarło ) to i ciężko odpowiedzieć czy 44A to dość czy też pójdzie z dymem. Zawsze lepiej dać mocniejszy regulator i dodatkowe zasilanie 5V niż szukać worka i zbierać szczątki :devil: :idea: Link to comment Share on other sites More sharing options...
uve Posted November 9, 2009 Author Share Posted November 9, 2009 Witam Oj śpieszyłem się i zapomniałem wspomnieć o najważniejszych rzeczach. Model to Yak 54 Extreme FLight, zasilacznie 4S, serwa 4xTowerPro MG16R, silnik AXI 2820/14 + 12x6 APC Zastanawiam się nad regulatorem i nie potrafię się zdecydować który wybrać. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Znalazłem informację, że dedykowany regulator to Jeti SPIN 44. Czy w takim razie w zupełności wystarczy regulator 44 amperowy ? A może lepszym rozwiązaniem będzie Turnigy 60A lub EMAX ESC 60A ? Zwróć uwagę że wszystkie obecnie produkowane regulatory JETI wyposażone już są w BEC`e impulsowe (BEC mode: Switching) przy czym firma ta dokładnie informuje klienta że owe BEC nie mają już ograniczeń pod względem wysokości napięcia wejściowego! To co zalinkowałeś w pierwszym poście tyczy się regulatorów wyposażonych w BEC`e impulsowe (BEC mode: Linear) Firma Turingy i EMAX w swojej ofercie posiada regulatory z obydwoma typami BEC, przy czym w regulatorach z BEC`em impulsowym nadal przy najwyższym możliwym zasilaniu dla regulatora (np. 6s) zaleca się używanie max 4 serw mikro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.