Jump to content

EDGE 540 -depron

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. Wczoraj za czołem budowę dobrze znanego modelu EDGE 540 oczywiście z depronu szybko tanio i w razie kraksy nie szkoda... :D

Około 10h pracy i powstało takie coś:

Dołączona grafika

Rozpiętość: 106 cm

Długość: 100cm

Waga: 440g

4 serwa TG9 9g

Silnik Turnigy SK2826

Regulator Turnigy 25A

Skrzydło wzmocnione rurka węglowa 6mm oraz paski gazety klejone na wikol+woda1:1 (dźwigar i natarcie) wszystko wykonane z depronu 6mm

Jako że nie lubię mocować pakietu na rzepy inne tego typu wynalazki zrobiłem sprytna szufladkę oraz zawleczkę z gumki recepturki :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gdzie tu dokładnie powinien być SC?

Jutro oblot :D

Guest Anonymous
Posted

Bardzo fajnie zrobiony model, a patent z komorą na pakiet pomysłowy ;) Ja jednak na twoim miejscu zastosowałbym taśme klejącą do wzmocnienia natarcia niż gazetę na wikol, taśma ma to do siebie że jest elastyczna, a gazeta krucha jest i będzie się wgniatać tak samo jak depron.

Posted

No już po oblocie pogoda dopisała :) model idzie jak po sznurku coś pięknego ale nie obyło się bez przygód pod czas niskiego przelotu nad ziemia zahaczyłem o trawę śmigłem no i wyrwał się silnik ale dzięki słabemu mocowaniu silnika nie złamało się śmigło ani nie uszkodził silnik po wklejeniu go drugi lot no i tu wyszły na jaw wady konstrukcyjne

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 5 months later...
Posted

i pakietem 2200mAh 3s

Czy to nie lekka przesada ?

Ja mam taki pakiet w Easy Starze a on waży do lotu 600g i ma 140 cm...latam nim ponad godzinę.....według mnie wystarczyły by dwa pakiety po 1000 mAh.

Posted

A jaki miałeś silnik? Ja latałem na tym pakiecie od 10 do 15min maks. ale to jest akrobat a Easy Star służy do powolnego spokojnego latania...

Posted

Tp 2408-21T Black.....godzina latania w dużym wietrze

A świstak ....................itp.Perpetum mobile.

Posted

Hehe...ciekawe.....dzisiaj na pakiecie 1300 mAh (nawet niecałe 1300) latałem około 25 minut więc ja Ciebie Wojtku nie rozumiem.....na pakiecie 2200 mAh godzina latania spokojnie....poczytaj tematy o Easy Starze.....Zbig (chyba) z alexrc wykręcił Easy Starem prawie dwie godziny tylko nie wiem na jakim pakiecie ale przypuszczam że to nie było więcej niż 2500 mAh....

Posted

ale to jest akrobat

Twój silnik w porywach ma 100w a silnik 2826 250w ,z linku 550.Taka subtelna nieistotna różnica.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.