blackriver Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Mam parę rzeczy rozgrzebane, ale fajną rzecz na zimę odkopałem w necie Manta , i tak sobie myślę, że można by było jakiś napęd do tego dołożyć i na rc przerobić... :? edit Na razie chyba wolno rzutkę jakąś mniejszą zrobię dla córci znajomych, dziewczyna ma straszne zacięcie do samolotów wszelkiej maści.
wojcio69 Opublikowano 19 Listopada 2009 Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Jedno trzeba przyznać, na lotnisku będzie wzbudzać wielką sensację.
blackriver Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 Pomalutku obrysowuję plany do wersji 47 centymetrowej... jak będzie latało, to dołoże 4 gramowe mikroserwa i sterowanie ogonem :crazy: . Jeszcze zobaczę jak wyjdzie 60 cm :?: edit 54 cm rozpiętość, 38,5 cm długość, waga :crazy: - jak się zrobi to się zważy :?
wojcio69 Opublikowano 24 Listopada 2009 Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam Ej no taki mikrus to chyba tylko aby zobaczyć czy to wogóle lata ale docelowo to mierzyłbym w jakieś 2,5 - 3m.
blackriver Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgadza się, oryginał miał ok. 2 m :shock: .
malinn Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 Zrób 1,2m - będzie już fajnie latał , a potem go powiększ 2x.
blackriver Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Opublikowano 25 Listopada 2009 Jak go rozciągnę 2 razy to będzie miał 108 cm, może i racja. Na razie jestem na etapie przemyśliwania i rysowania. Sam na razie nie wiem, skończę rysować to zobaczę, jeszcze nie wykombinowałem łączenia dźwigarów na środku, a w przypadku dużej rozpiętości będzie to konieczne. Ewentualnie skrzydła łączone na 2 lub 3 żeberku - coby owiewek nie psuć, na dźwigarze A i D kołki ustalające, na środkowym C rura główna, lepione taśmą na zewnątrz coby się nie gubiły :devil: . edit. mozolnie mi rysowanie idzie, niestety braki czasowe - żebra i podłużnice z balsy 1,5 mm, nosek laminat na styrodurze traconym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.