angos93 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 Macie może jakiś pomysł jakie dać skrzydło do RWD-5 zamiast tego depronowego? Bo skończył mi się depron, a poprzednie skrzydło przy wginaniu pękło :oops: . A nie mogę w żadnym sklepie u siebie dostać depronu. Mam w domu jedynie trochę listewek, kawałek sklejki, kawałek balsy,papier japoński, kawałki depronu, i trochę tego podkładu pod panele taka pianka ale to jest prawie przezroczyste, takie cienkie, że się da zwijać jak kartkę papieru. Da się z tych materiałów zrobić jakieś skrzydło do RWD? Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł?
bzik4 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 a styropian masz? jak nie masz to zasuwaj na najbliższą budowę po jedną płytę i do roboty do tego jeszcze taśma pakowa i skrzydło zrobisz w dwie godziny, pod warunkiem że dysponujesz wycinarką do styropianu
angos93 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 No styropian to bym miał. Ale niestety nie mam wycinarki? A bez wycinarki nie szło jakoś by tego zrobić ze styropianu?
bzik4 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 no to najpierw zrób wycinarkę, na pewno się jeszcze przyda jeśli masz zamiar bawić się w RC a jak ją zrobić - poszukaj na forum
angos93 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 A z jakiegoś innego materiału skrzydło? Dało by się zrobić?
angos93 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2009 Lepiej zacząć naukę pilotażu na RWD-5, czy wicherku 10??
ertman_176 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jeżeli masz oba gotowe to ja bym zaczynał od Wicherka :wink:
angos93 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 A ma ktoś może zdjęcia swojego wicherka? Albo plany ze sterami bo ja muszę ten element zrobić, bo te moje były bez sterów i do tego się powichrowały. I jeszcze mam pytanie posiadam silnik Speed 400 czy to wystarczy do tego modelu na początek?
Gość Kuba.K Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Tak raczej powinien wystarczyc.. tylko chyba trzeba dac jakas przekladnie..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.