Skocz do zawartości

Jaki szybowiec? Jak najtaniej na początek?

angos93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie może jakiś pomysł jakie dać skrzydło do RWD-5 zamiast tego depronowego? Bo skończył mi się depron, a poprzednie skrzydło przy wginaniu pękło :oops: . A nie mogę w żadnym sklepie u siebie dostać depronu. Mam w domu jedynie trochę listewek, kawałek sklejki, kawałek balsy,papier japoński, kawałki depronu, i trochę tego podkładu pod panele taka pianka ale to jest prawie przezroczyste, takie cienkie, że się da zwijać jak kartkę papieru. Da się z tych materiałów zrobić jakieś skrzydło do RWD? Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? :)

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a styropian masz? jak nie masz to zasuwaj na najbliższą budowę po jedną płytę i do roboty :D do tego jeszcze taśma pakowa i skrzydło zrobisz w dwie godziny, pod warunkiem że dysponujesz wycinarką do styropianu

Opublikowano

no to najpierw zrób wycinarkę, na pewno się jeszcze przyda jeśli masz zamiar bawić się w RC a jak ją zrobić - poszukaj na forum

Opublikowano

A ma ktoś może zdjęcia swojego wicherka? Albo plany ze sterami bo ja muszę ten element zrobić, bo te moje były bez sterów i do tego się powichrowały. I jeszcze mam pytanie posiadam silnik Speed 400 czy to wystarczy do tego modelu na początek?

Opublikowano

Tak raczej powinien wystarczyc.. tylko chyba trzeba dac jakas przekladnie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.