mahoney Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam, Kupiłem tylnie kółko do modelu YAK 54 EPP. Mam proste pytanie początkujacego - jak je zamocować? Zdjęcie poglądowe http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1401 Chodzi mi o to, że drut od kółka jest bardzo długi i nie wiem co mam z nim zrobić. Według mnie są dwie opcje: a) zagiąć go i uciąć (kółko nie będzie sterowane przez ster kierunku) wygiąć go i połączyć ze sterem kierunku ale jakoś to rozwiązanie nie wydaje mi się sensowne w tym modelu. Proszę o podpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Ja zrobiłem tak (guma miała być docelowo zamieniona na orczyk i sprężynki, ale tak też działa więc nie będę zmieniał): A jak nie chcesz sterowanego, to zagiąć i uciąć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Zrób sterowane kółko, przyda sie :)mam takie kółko i zagiąłem drut wzdłuż steru kierunku i jest ok. Spróbuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahoney Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Ja w swoich modelach montuję kółko ogonowe w taki sposób: prowadzenie drutu zaznaczone żółtą kreską. Wykonuje tak w modelach do klasy .60 powyżej zrobiłbym połączenie steru z kółkiem elastyczne (jak pokazał Callab) P.S. Mam nadzieję iż nie uraziłem że wykorzystałem zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Obydwa sposoby są dobre ja też tak montuje tzn.na sztywno bez gumki ale wtedy istnieje niebezpieczeństwo uszkodzenia serwa już dwa wymieniłem i teraz będę to przerabiał na elastyczne Model 2,5 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.